Magazin

DETALJI TRAGEDIJE U LOPARAMA: Konstantinovo tijelo zatrpano šipražjem pronašao tetak

Napisao H. H.

Nakon što je beživotno tijelo dječaka pronađeno na lokalitetu Potok u zaseoku Juroševići kod Lopara, roditelji Konstantina Stijepića, desetogodišnjaka za kojim su stotine ljudi tragali već danima, identifikovali su tijelo i i potvrdili da se radi o njihovom sinu.

Potvrdio je ovo načelnik Općine Lopare Rado Savić.

“Tijelo je nađeno na nepristupačnom terenu i bilo je zatrpano šipražjem. Sudeći prema vanjskom pregledu tijela, odnosno onoga što je od njega ostalo, moglo bi se kazati da je smrt nastupila onoga dana kada je nestao”, kazao je Savić, piše “Faktor“…

Prema njegovim riječima, lokalitet na kojem je tijelo dječaka nađeno, spasioci su pretražili proteklih dana u nekoliko navrata, ali je bilo potrebno prići veoma blizu kako bi se ono i uočilo. Tijelo je, prema kazivanju Savića, pronašao tetak mališana.

U ovoj najmasovnijoj potrazi u BiH svaki dan je učestvovalo najmanje 200 ljudi, a najviše ih je bilo 350. Dječak je inače pronađen jutros oko 11 sati na samo jedan kilometar od najbližih kuća, a 2.200 metara vazdušne linije od njegovog doma.

Prvi ga je ugledao tetak koji je danima tragao za njim. Potraga drugih timova odmah je obustavljena zbog pretpostavke da se radi upravo o Konstantinu, a na mjesto događaja došle su medicinske ekipe, policija i tužilac kako bi obavili uviđaj.

Tuga je danas obavila Lopare i okolna mjesta nakon što su ugašene sve nade da je Konstatin živ. Niko od mještana nije bio raspoložen za razgovor o mališanu koji je živio sa sestrom i majkom. Njegov otac bio je u Njemačkoj gdje radi, ali se vratio kući nakon što mu je javljeno da je dječak nestao.

Dječak je nestao u utorak oko 13 sati. Navodno ga je majka malo ranije vidjela na proplanku ispod kuće. Iako mu je rekla da uđe u kuću on to nije uradio već je otišao da dovede ovce. Nakon pola sata majka je otišla pogledati šta je sa njim, ali Konstantina nije bilo.

Tijelo je nakon identifikacije prebačeno na patologiju u Bijeljini gdje će se najverovatnije obaviti obdukcija.

Savić je obraćajući se medijima danas istakao kako je u potrazi veliku pomoć pružila Federalna uprava civilne zaštite.

“Žalosno je što se ujedinimo samo onda kada su ovakve tragične stvari u pitanju”, istakao je on.

Komentari

komentara