Magazin

Nestao prije nekoliko dana: Pronađeno tijelo Konstantina Stijepića, dječaka iz Lopara

Napisao H. H.

Nestanak dječaka, za kojim je pokrenuta velika potraga u kojoj su učestvovale nadležne ekipe iz cijele BiH, prijavljen je Policijskoj stanici Lopare 7. marta 2017.godine

Beživotno tijelo 10-godišnjeg dječaka Konstantina Stijepića pronađeno je na nepristupačnom terenu na lokalitetu Vis, u selu Potok, zaseoku Juroštevići, na Majevići.

 

Radi se o lokalitetu udaljenom jedan kilometar od kuća,piše depo.ba

 

-U toku je identifikacija tijela, koje je pronađeno na udaljenosti 2.200 metara od porodične kuće Stijepića, rekla je Feni glasnogovrnica Centra javne bezbjednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović.

 

-Dio terena je proteklih dana više puta pretražen, ali je današnjom dataljnom pretragom grupa uključenih u potragu tijelo dječaka pronađeno – precizirala je Simojlović.

 

O svemu je obavješteno i nadležno tužilaštvo i preduzimaju se, kaže, sve druge mjere i radnje za utvrđivanje tačnih činjenica i okolnosti u ovom slučaju.

 

Nestanak dječaka, za kojim je pokrenuta velika potraga u kojoj su učestvovale nadležne ekipe iz cijele BiH, prijavljen je Policijskoj stanici Lopare 7.marta 2017.godine.

 

Za dječakom, koji je bolovao od autizma, od 7.marta tragali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te Civilne zaštite RS-a, Federalne uprave civilne zaštite, Civilne zaštite Brčko Distrikta, Vatrogasne jedinice Lopare, Lovačkog društva Lopare te veći broj mještana susjednih sela i općina.

 

Jučer su se u potragu uključili i pripadnici Oružanih snaga BiH

Komentari

komentara