Trudnoća i majčinstvo

DIJETE RODILO DIJETE – Desetogodišnja djevojčica se porodila! (VIDEO)

Napisao admin

Djevojčica iz Kolumbije rodila je zdravu bebu od 5,5 kilograma, ali ovo nije prvi ovakav slučaj zabilježen u Kolumbiji, niti je ona najmlađa majka ikada zabilježena. Desetogodišnja djevojčica iz Kolumbije porodila se u lokalnoj bolnici i na svijet donijela zdravu bebu od 5, 5 kilograma.


Ovo je prvi put da je djevojčica bila kod ljekara za svojih deset godina, rekli su iz bolnice. Maloljetna majka pripada lokalnom plemenu Vavi i nije poznato gdje su joj roditelji kao ni ko je otac djeteta.

Otac nije poznat, iako se sumnjalo u to da je njen otac ujedno i otac njenog djeteta. On je, međutim, oslobođen zbog nedostatka dokaza. Jedan od osumnjičenih je bio i njen stariji mentalno zaostali brat, ali i drugi rođaci, koji su – bila je pretpostavka – silovali dijete tokom brojnih svetkovina peruanskih plemena koje se redovno pretvaraju u orgije.

Ovo, na nesreću, nije usamljeni slučaj, ima ih dosta. U posljednjih nekoliko godina ima primjera da su djevojčice rađale djecu. Samo prošle godine, Meksikanka se porodila u desetoj, a  druga djevojčica u 11. godini.

Pretpostavlja se da je glavni razlog što mlade djevojčice postaju ovako rano majke to što je abortus ilegalan u Kolumbiji – pored očite činjenice da postoji veliki broj pedofila. Abortusi se strogo kažnjavaju i  primjenjuju se samo u slučaju kada je život majke ili djeteta ozbiljno ugrožen.

cure.ba

Komentari

komentara