Trudnoća i majčinstvo

Trudnoća i tijelo – Tijelo u trudnoći

Napisao admin

Kakve su noge, ruke, lice, koža, kosa, nokti…


trudnoća (foto:cure.ba)

1. Noge

Noge će vam se u ovom razdoblju udebljati, kao i stražnjica. Nažalost tijelo neće moći poslušati vaše želje i debljati se samo na području trbuha, jer na bokovima i stražnjici mora nakupljati potrebne zalihe masnoća.

 

2. Ruke

Moguće je naticanje ruku ili debljanje, pa skinite na vrijeme nakit.

 

3. Lice

Postoji šansa da će vam se izmijeniti i konture lica, malo zadebljati ili slično. Ali ako primijetite naglo naticanje gornjeg dijela tijela ili lica hitno se morate javiti liječniku.

 

4. Koža

Iako ne moraju nužno, ali za očekivati je neke promjene na koži. Može se raditi o bubuljicama, crvenilu ili pigmentacijskim mrljama.

 

Drugi problem su strije. Njih nikako nećete moći spriječiti ako ste skloni njihovom nastanku. Ali mnoge trudnice uopće ih ne dobiju. Sve je stvar genetike i kvalitete kože. Ipak, preventivno koristite kreme koje ublažavaju nastanak strija i povećavaju elastičnost kože.

 

5. Kosa

U zadnja dva tromjesečja imat ćete bujniju i zdraviju kosu. Zbog djelovanja hormona ona neće opadati tako brzo.

 

Mišljenja su oprečna o farbanju kose za vrijeme trudnoće. Nitko vam ga neće preporučiti, ali ima i onih koji tvrde da ono ne škodi. Ako ste zabrinuti nemojte se farbati, ali ako farbanje ne možete nikako izbjeći koristite prirodne polutrajne boje bez amonijaka i bez peroksida. 

 

Što se tiče frizure nemojte se naglo šišati jer vam frizura koju izaberete kasnije možda neće pristajati zbog toga što lice u trudnoći mijenja svoj oblik.

 

6. Nokti

Nokti će vam rasti brže, ali mogu biti lomljivi i suhi. Također, izbjegavajte njihovo lakiranje. Osim što vam od mirisa može biti muka, neki tvrde kako korištenje acetona nije najpametnije za vrijeme trudnoće.

cure.ba

Komentari

komentara