Trudnoća i majčinstvo

oslušnite unutrašnju vagu – Jeste li spremni imati dijete?

Napisao admin

U današnjici često čujemo rečenicu „mislim da još nisam spremna imati dijete“. Koliko uopće možemo biti spremni, da li smo ikad spremni postati roditelj.


Dijete ( Foto: Cure.ba )

Ne bi trebali puno filozofirati, svi žele osjetiti biti roditelj, nažalost ponekad neki nemaju uslove i onda si u pravilu postavljaju tako okrutno pitanje.

Iako stariji ljudi kažu da za postati roditeljem ne bi smijelo biti prepreka, al današnji svijet funkcionira malo drukčije.Naravno da ne trebamo čekati stan, auto, ogromnu plaću te ostale životne prednosti kako biste imali dijete, ali moramo biti svjesni da djeca zahtijevaju velike i brojne izdatke, možda veće nego ikad prije.

Ako mislite da sebi i djetetu možete omogućiti normalno funkcionisanje života, pitanja više ne bi trebalo biti, uspijeli ste. Ako vam se po glavi motaju misli, što još morate postići prije djeteta, mislite pogrešno, dijete vas nece nikad spriječiti u vašim naumima i ciljevima, ono će vas samo gurati naprijed.Sreća će imati oči dijeteta.

Dijete u većini slučaja spaja ljude, ali ako ga niste imali iz pravih razloga ono može slomiti vaše srce i vaš odnos.Dijete će vam u svakom slučaju promijeniti život, a biti spreman svakom znači nešto drugo, zato možda nikad nećete znati odgovoriti na pitanje jeste li spremni.Potrebno je osluhnuti svoju unutarnju vagu, bitne stvari posložiti da se uravnoteže i tek onda otvorena srca krenuti u avanturu što se zove dijete.U životu to će vam biti najveća zabava, najveći uspijeh i prioritet.

cure.ba

Komentari

komentara