Trudnoća i majčinstvo

17 GODINA POKUŠAVALI SU DA DOBIJU DJECU: Ultrazvuk pokazao 4 bebe, na porođaju uslijedio šok! (FOTO)

Napisao H. H.

Ajibola Taivo i njen supurg Adeboie, oboje porijeklom iz Nigerije, već 17 godina su pokušavali da dobiju djecu. Mukotrpan proces koji uključuje analize i podvrgavanje raznim tretmanima je urodio plodom, jer je ovaj bračni par dobio šestorke!

Danas Ajibolu svi nazivaju majkom herojem, jer je uspjela da iznese visokorizičnu trudnoću i na svijet da donese tri dječaka i tri djevojčice koji teže između 500 grama i kilograma.

Novopečena mama se porodila u bolnici u Ričmondu u Virdžiniji, a s obzirom na višestruku trudnoću, doktori su riješili da je porode na carski rez.

Za njen porođaj je bio zadužen čitav tim od 40 ljudi, a oni su se unaprijed pripremili za ovaj dan, kako bi sve teklo dobrim tokom.

Inače, oni su se prvobitno spremali na dolazak četvorki, s obzirom na to da je prvi ultrazvuk, urađen u novembru, pokazao četiri otkucaja srca. Dva mjeseca kasnije, pri sljedećem redovnom pregledu, ljekari su otkrili još dvije bebe, a ova vijest ih je oduševila.

Naravno, novopečeni roditelji su bili svjesni šta ih čeka, kao i da će dolazak šestorki unijeti radost u njihovu kuću.

Majka je otpuštena iz bolnice prošle nedelje, a novorođenčad, s obzirom na težinu i napredovanje, ostala su na intenzivnoj njezi. Ljekari prate njihov razvoj, a dobre vijesti su da oni svakodnevno sve više napreduju.

“Nadam se da će najmanje od mojih šestoro djece da odraste i kaže ‘Bio sam tako mali, a pogledaj me sada“, priča presrećna majka.

Komentari

komentara