Trudnoća i majčinstvo

To je pravo prijateljstvo – Žena rodila blizance prijateljima koji ne mogu da imaju djecu

Napisao admin

Par koji je prošao kroz četiri neuspela "in vitro" pokušaja da dobiju dete, konačno su to uspeli uz pomoć surogata. Sendi i Filip Palmisano dobili su blizance zahvaljujući Andrei Rivas, koja i sama ima blizance koje je dobila pomoću "in vitra".


Prijatelji (Foto: Blic)

Andrea smatra da su ona i suprug sa parom Palmisano uspeli da naprave čudo i da su na neki način postali bliski, kao rodbina.

– Put je bio vrlo težak, ali radost koji su nam Andrea i njen suprug Mark uneli u život, ne može se opisati rečima – rekla je Sendi.

Parovi Palmisano i Rivas upoznali su se u centru za lečenje od neplodnosti još 2010. godine. Dok su Rivasovi uspeli, par Palmisano su prosto išli u ćorsokak. Lekari su im rekli da im je potrebna surogat majka koja će izneti trudnoću, jer drugačije ne mogu da dobiju dete.

U razgovoru, Sendi je spomenula rezultate Andrei, a ona se, iako je bila u osmom mesecu trudnoće, ponudila da to uradi za njih.

– Iako sam nosila svoje blizance i nisam ni pričala sa suprugom o tome, rešila sam da to uradim za njih. Svi smo bili šokirani rečima koje su izašle iz mojih usta, ali sam iskreno želela da im pomognem – rekla je Andrea.

Blizanci koje je rodila surogat majka, Andrea.

ZNAČAJ PRAVOG PRIJATELJSTVA

Andrea je rodila svoje blizance 1. februara 2012. Potom se podvrgla oplodnji, koja je uspela iz trećeg puta. Tada je nosila blizance za prijatelje, par Palmisano. Svi su bili vrlo uzbuđeni kada su se ovi dugo željeni blizanci rodili 4. februara ove godine.

– Bilo je predivno dok je Sendi bila pored mene dok sam se porađala. Taj osećaj kada je videla svoje blizance ne može se opisati rečima – rekla je Andrea.

Oba para uživa u odgajanju dece i redovno se viđaju i razmenjuju savete.

– Imamo divan odnos. Volim je kao sestru. Ovo iskustvo nas je tako zbližilo. To je bio dug put, a sada smo prijatelji, za ceo život – rekla je Sendi.

blic

Komentari

komentara