Trudnoća i majčinstvo

Nakon tri mjeseca u komi – Probudila se i saznala da je trudna!

Napisao admin

Prošlog septembra, Gemma Holmes vozila se skuterom, kada se u jednom trenutku zabila u parkirani automobil. Od udarca je letjela nekoliko metara preko ograde. Pretrpjela je teške povrede, uključujući povrede glave i lomljenje kičme.


Gemma i Ruben Miracle Holmes (Foto: OpposingViews)

Pala je u komu, a doktori su je prevezli helikopterom do najbliže bolnice. Doktori nisu vjerovali da će preživjeti. Ipak, tri mjeseca nakon nesreće, ona se probudila. Gemma se posebno iznenadila kada su joj saopštili da je trudna skoro 4 mjeseca. Ona je pretrpila amneziju pa nije mogla da se sjeti šta se dogodilo unazad posljednje  tri godine uključuući i to kako je srela oca svoga djeteta.

Doktori su je upozorili da će ako zadrži dijete ugroziti svoje zdravlje jer neće moći da je operišu sve dok se beba ne rodi. I pored velikog rizika Gemma je odlučila da zadrži dijete.

“Mislim da ako je ovo malo stvorenje u meni preživjelo onako strašnu nesreću onda mu je suđeno da živi”, izjavila je Gemma.

Tokom trudnoće nije uzimala nikakve antibiotike jer se bojala da će narušiti zdravlje bebe. Ali vredilo je. U maju je rodila zdravog dječaka i dala mu ime Ruben Miracle Holmes.

“Nisam mogla da prestanem da plačem kad su mi ga prvi put dali u naručje, jer je on moje malo čudo. Bila sam toliko sretna kada sam vidjela da je živ i zdrav nakon svega što smo prošli”, rekla je Gemma.

Narednih mjeseci Gema će se postepeno oporavljati. Čeka je operacija kičme, gdje će joj biti ugrađen maleni metalni dodatak koji će joj pomoći da prohoda. Doktori predviđaju da će u roku dvije do tri godine moći normalno da hoda.

kurir

Komentari

komentara