Trudnoća i majčinstvo

Nauka dokazuje da ne možete previše maziti svoju bebu!

Napisao H. H.

Novo istraživanje pokazuje kako maženje s bebom ima ogromne prednosti kada je u pitanju razvoj mozga, pogotovo za prerano rođenu djecu.

Istraživači u Nationwide Children's Hospitalu u Ohiu su promatrali 125 prerano rođenih beba i beba koje su rođene u punom terminu da bi vidjeli kako reagiraju na nježni dodir i evo što su otkrili!

Prerano rođene bebe su imale veću vjerojatnost za smanjeni odgovor na dodir nego bebe rođene u punom terminu. I prerano rođene bebe koje su više bile izložene bolnim medicinskim postupcima imale su veću vjerojatnost za smanjeni odgovor na dodir, piše “Centar zdravlja“.

Prerano rođene bebe koje su imale veću količinu nježnih dodira zapravo su snažnije reagirale na dodir nego prerano rođene bebe koje nisu bile tako često dodirivane. Glavna istraživačica, dr. Nathalie Maitre, kaže kako time dokazujemo da nježan dodir zapravo može pomoći razvoju mozga.

Kada roditelji ne mogu biti uz svoju bebu i pružiti joj nježnost, bolnice bi trebale educirati osoblje o važnosti dodira kako bi pružili bebi nježnost koja će joj pomoći u razvoju mozga.

Što god vam okolina govorila, maženja s bebom nikada ne može biti previše!

Komentari

komentara