Trudnoća i majčinstvo

KASIRKA MI JE REKLA DA JE OČI MOGA DJETETA PLAŠE: Bila sam ljuta zbog njenog komentara, a on mu je spasio život!

Napisao A. K.

Dženi Marfi iz Mersisajda je, kao i uvek, u kupovinu pošla sa sedmomesečnim sinom Bilijem. Od kasirke su, umesto uobičajene ljubaznosti, dobili komentar da su Bilijeve oči “čudne i zastrašujuće”.

Dženi je, prirodno, bila ljuta i šokirana zbog tog komentara i odmah je napustila radnju. Međutim, Bili je beć mesecima gubio snagu umesto da jača, povraćao je mleko koje popije, a čvrstu hranu je odbijao.

Prirodno, vodila ga je kod lekara, koji su rekli da nema razloga za zabrinutost, jer se, kako su rekli, to često dešava kod dece koja prelaze sa mleka na čvrstu hranu.

– Bili je prečesto i predugo gledao nadole i video mu se veći deo beonjače nego što je uobičajeno, ali nikada nisam mislila da je to simptom bilo čega – priča medijima Dženi.

Kako nije mogla da se reši zabrinutosti nakon te kupovine, ponovo se obratila lekaru. Odmah je zaključio da izgled njegovih očiju odaje da mu je mozak pun tečnosti i da to mora hitno da se pogleda.

Skeniranje mozga pokazalo je da maleni Bili na glavi ima masu koju nisu identifikovali do sledećeg pregleda, kada je ustanovljeno da je u pitanju tumor mozga.

– Obamrla sam kada su mi to rekli – kaže Dženi a šest dana nakon dijagnoze
Bili je otišao na operaciju koja je trajala pet sati. Sve se dešavalo u vreme Božića prošle godine, a Bili je 30. decembra počeo sa terapijama hemoterapije.

Prognoze lekara nisu bile ohrabrujuće – davali su mu svega 25 odsto šansi za oporavak, ali mali Bili pokazao im je da greše jer se sjajno oporavlja.

– I dalje primećujeme neke probleme – ponekad je previše slab za hodanje, pa pazimo na to i redovno ga vodimo na kontrole, ali generalno svi lekari kažu da se sjajno opravlja i sve više se razvija u zdravog dečaka – kaže Dženi

Kurir.rs

Komentari

komentara