Trudnoća i majčinstvo

HOROR U SRBIJI: Otišla u kupatilo da se porodi, majka začula plač i zatekla jeziv prizor!

Napisao A. K.

Devojka koja je krila trudnoću od ukućana porodila se u kupatilu, njena majka našla novorođenče koje nije davalo znake života

PANČEVO – Lekari Hitne pomoći iz Alibunara kod Pančeva pronašli su u mrtvu bebu u jednoj kući u mestu Seleuš, a sumnja se da je majka (21) odmah po porođaju bacila novorođenče u WC šolju, saznaje Kurir.

Policija i tužilaštvo pokrenuli su istragu o smrti bebe kako bi se utvrdilo da li je ona mrtvorođena ili je u pitanju čedomorstvo.

Čuo se plač

Prema rečima našeg izvora upućenog u slučaj, žena se preksinoć porodila u kupatilu svoje kuće, a bebu staru nekoliko minuta bacila je u WC šolju.

– Reč je navodno o mentalno zaostaloj devojci. Ona je krila trudnoću od svojih ukućana, a u noći između 26. i 27. jula porodila se u svom kupatilu. Njena majka je u tom trenutku bila kod kuće i čula ćerkin vrisak i plač. Kad je ušla u kupatilo, zatekla ju je krvavu na pločicama, a beba je bila u toalet-šolji – prepričava horor naš sagovornik i dodaje da je porodiljina majka tada pozvala Hitnu pomoć iz Alibunara.

– Kada su lekari stigli, mogli su samo da konstatuju smrt bebe. Dete je poslato na obdukciju u Pančevo, a porodilja na odeljenje ginekologije pančevačke bolnice. Postoje sumnje da je dete živo bačeno u šolju, u kojoj se udavilo, ali ipak treba sačekati rezultate obdukcije koji će dati konačan odgovor o smrti novorođenčeta – kaže naš izvor i dodaje da porodilja nije umela da objasni kako je njena beba završila u toaletu.

Kako Kurir saznaje, Osnovno tužilaštvo u Pančevu naložilo je obdukciju.
– Obdukcija treba da razjasni da li je dete živo rođeno ili je preminulo nasilnom smrću. Još nije poznato da li je dete mrtvorođeno ili je ubijeno po porođaju – kaže naš sagovornik upućen u istragu.

Drugi slučaj

Podsetimo, u aprilu ove godine u mestu Vojka kod Stare Pazove policija je našla mrtvu bebu u WC šolji, a njena majka T. B. (36) tvrdila je da nije ni znala da je trudna.

– Policiju je o nemilom događaju obavestio doktor Hitne pomoći, a prema nalazima, dete je rođeno mrtvo, jer nije bila presečena pupčana vrpca, te je to doktor uradio. Takođe, majka se porodila u osmom mesecu trudnoće, a po svemu sudeći, ima psihičkih problema jer je ispričala da je tad i saznala da je trudna, iako je već tada bila u osmom mesecu – ispričao je ranije izvor upućen u slučaj medijima.

HRONOLOGIJA /MRTVE BEBE/

– jul 2017 – Na deponiji Duboko kod Užica, u gomili smeća, pronađeno je mrtvo novorođenče ženskog pola zamotano u trenerku

– januar 2016 – Majka devojke A. T. (22) iz Zaječara našla je ispod ćerkinog kreveta telo novorođenčeta, a obdukcijom je utvrđeno da je beba rođena mrtva

– april 2016 – U kući Z. Š. (51) iz Čajetine nađena je mrtva beba u plastičnoj kesi, nakon što se Z. Š. zbog obilnog krvarenja javila lekarima u užičkoj bolnici

– oktobar 2015 – M. M.(46) iz sela Busur kod Petrovca na Mlavi bila je osumnjičena da je nakon porođaja usmrtila svoju bebu, zakopala je u bašti, a sliku mrtvog deteta okačila na Fejsbuk

Kurir.rs / M. Ivanov – J. Ivić

Komentari

komentara