Trudnoća i majčinstvo

Multimama – Meksikanka nakon četvorki rodila šestorke

Napisao admin

Meksikanka Salud Romero (31) u četvrtak je u gradu Moreliji rodila šestorke, četiri djevojčice i dva dječaka. No, djecu je rodila u 27. sedmici trudnoće carskim rezom, zbog rupture posteljice. Zdravlje beba je izuzetno teško, teška su od 590 do 850 grama


Beba (Foto: Cure.ba)

– Umorna sam ali sretna. Počela sam se osjećati loše i u ponedjeljak sam došla u bolnicu i tada sam shvatila da nisam dobro – rekla je S Romero. Tokom poroda je izgubila dosta krvi te će ju pustiti kući kada se oporavi.

Direktorica bolnice Yara Pineda kaže da je stanje beba izuzetno teško zbog male težine i nerazvijenosti pluća te ostalih organa. Nalaze se na intenzivnoj njezi u posebnoj izolaciji. Doktori koji se brinu za djecu potrudit će se da ostanu zdrava i da počnu disati vlastitim plućima, kaže. Dodaje da je sljedećih nekoliko dana ključno za njihovo preživljavanje, piše El Tiempo, prenose 24sata. Iako imaju sve potrebne uređaje, iskusne medicinske sestre i doktore, kaže da je nemoguće dati bolju prognozu, a liječnicima će dopremiti sve uređaje i lijekove koji će eventualno zatrebati.

Domaćica iz Meksika i suprug  Yoshio Salinas, zidar, od ranije imaju dvije djevojčice i dječaka. Ona je prije nešto manje od 12 godina potpomognutom oplodnjom rodila četvorke, no jedno djete tada je, nažalost, preminulo

Majka je prije poroda od Sustava za integralni razvoj i porodicu (DIF) zatražila pomoć za pelene i mlijeko za bebe, a sada pozivaju na donacije za kolijevke, odjeću i dr.

doznajemo.com

Komentari

komentara