Trudnoća i majčinstvo

BREGINA SAM KĆERKA, ALI SAM NORMALAN LIK: “Ja i u Parizu jedem burek i grah!”

Napisao H. H.

Talentovana Ema Bregović je oduvijek okružena umjetnošću, pa ne čudi što joj je ona postala životni p

Kćerka muzičara Gorana Bregovića rođena je u Parizu, Likovnu akademiju je završila u Nantu, a od prošle sedmice njeni radovi se mogu vidneti na grupnoj izložbi “Svijetlost i sijenke” u Beogradu, u okviru festivala “Dev9”.

Imala je dvije samostalne izložbe u Beogradu i jednu u Gradu svijetlosti, ali ističe da uvijek sa zadovoljstvom dolazi u srbijansku prijestonicu, pišu “Novosti“…

“Na festivalu savremene umjetnosti izloženo je nekoliko mojih skulptura, a jedna od njih je prije više od mjesec dana prikazana u Cirihu”, kaže najstarija od tri Bregine kćerke, koje nekadašnji vođa “Bijelog dugmeta” ima sa suprugom Dženanom.

“U Francuskoj je drugačiji akademski sistem. Ovdje biraš jedan odsjek, a tamo kada završiš likovnu akademiju možeš sve da radiš, da se baviš slikarstvom, vajarstvom… Više volim da radim skulpture i instalacije, mada sam dugo i crtala. Ostalo mi je još da završim master”.

Koliko je teško uspjeti u Parizu?

“Veliki gradovi daju iluziju o velikim perspektivama. Toliko je mladih umjetnika koji bukte od ideja, ali nije jednostavno pronaći svoj put. Meni je super u Srbiji i u Beogradu”.

 

 

Komentari

komentara