Trudnoća i majčinstvo

Muke male Myje još nisu gotove – Bebi na vratu iskočila bubuljica, ljekari iz nje iscijedili – pero (FOTO)

Napisao admin

Roditelji sedmomjesečne Myje Whittington bili su zabrinuti kada je vrat njihove kćerke otekao. Doktori su prvobitno sumnjali na bubuljicu koja se inficirala, ali kada su iz bebinog vrata izvukli crno pero dugačko pet centimetara, niko nije mogao da povjeruje očima.


Sedmomjesečna djevojčica primljena je u bolnicu u subotu, nakon što su zabrinuti roditelji primijetili veliki otok na njenom licu. Doktori su mislili da je u pitanju otečena inficirana bubuljica, pa su djetetu prepisali antibiotike i poslali ga kući. Poslije nekog vremena, Myjina baka primijetila je da se otok povećao, pa je ponovo odvela bebu u bolnicu. 

– Otok je dostigao veličinu jedne i po loptice za golf – rekao je za “Daily Mail” Aaron Whittington, otac djevojčice. 

Doktor je obilježio područje markerom, kako bi pratio da li se otok povećava. Pokušao je drenažom “bubuljice”, ali bezuspješno, pa je poslao Myju kući, uz napomenu da nastavi sa terapijom. 

U ponedjeljak su Aaron i njegova žena primijetili da iz bebinog obraza viri neka vrsta žice ili konca. Kada je pedijatar došao da pregleda Myju, stavio je rukavice i pažljivo povukao “žicu”. Tada se, na opšte iznenađenje, pojavilo crno pero dužine pet centimetara. 

Ljekari pretpostavljaju da je dijete progutalo ili udahnulo pero kroz nos, tako da se našlo u grlu, pa je vremenom organizam počeo da ga odbacuje kao strano tijelo. Ipak, bebina majka je istakla da je jedini jastuk punjen perjem koji imaju bio van bebinog domašaja. 

Pedijatar Sandra Matis kaže da za 20 godina prakse nije imala ovakav slučaj. 

Muke male Myje još nisu gotove. Iako je pero uklonjeno, na njenom vratu je i dalje tvrdi čvor, veličine oko četiri centimetra. Ako se ne povuče, djevojčica će morati da bude operisana.

cure.ba

Komentari

komentara