Poslovni kutak

10.-17. oktobar – Najveći regionalni sajam zapošljavanja i edukacije u virtualnom prostoru

Napisao admin

Virtualni dan karijera i znanja održava se već treću godinu te privlači stotine hiljada posjetitelja kao i veliku pažnju medija.


Sajam zapošljavanja i edukacije (Foto: posao.ba)

Najveći regionalni sajam zapošljavanja i edukacije pod nazivom Virtualni dan karijera i znanja održat će se od 10. do 17. okotbra 2012. godine na web adresi www.dankarijera.com, u organizaciji vodećih portala za zapošljavanje i obrazovanje u regiji – Posao.ba (BiH), Infostud (Srbija), Moj Posao (Hrvatska) koji će osam dana svoje posjetitelje usmjeravati na adresu sajma, piše Bljesak.info

Virtualni dan karijera i znanja održava se već treću godinu te privlači stotine hiljada posjetitelja kao i veliku pažnju medija. Prošlogodišnji sajam zabilježio je preko 170 000 posjeta za vrijeme trajanja, ne samo iz regije već i iz 89 drugih zemalja, a pratila ga je medijska kampanja u vrijednosti od 250 000 eura.

Poslodavci i edukativne ustanove i ove godine imaju priliku da se predstave i regrutiraju najbolje kandidate odnosno privuku nove polaznike iz BiH i regije. Pri tome će koristiti savremeni izložbeni prostor u 3D formatu te multimedijalne prezentacije svojih kompanija i edukativnih programa. Sudionici sajma ostvaruju direktnu komunikaciju sa potencijalnim kandidatima/polaznicima putem chat-a. Za njihov brending izuzetno je važna i ekskluzivna medijska kampanja koja će i ove godine uključiti najznačajnije medije u regiji.

Važnost ovog sajma za poslodavce i edukativne ustanove ali i za osobe koje traže posao ili edukaciju najbolje se ogleda u činjenici da se regionalno tržište rada i edukacije ujedinjuje u virtualnom prostoru koje ne poznaje teritorijalne barijere, a snažan poticaj daje se mobilnosti radne snage u tri susjedne zemlje.

Kompanije ili edukativne ustanove koje budu učestvovale na sajmu ostvaruju i drugih niz pogodnosti kao što su niži troškovi sudjelovanja u odnosu na klasične sajmove i efikasnost jer na online sajmu sudionici ne moraju fizički prisustvovati kao na klasičnom sajmu, čime kvalitetnije raspoređuju svoje vrijeme i radne obaveze.

Kompanije i edukativne ustanove mogu se prijaviti do 5. okotbra 2012. a više informacija o sajmu i vrstama virtualnih štandova mogu pronaći na www.posao.ba.

cure.ba

Komentari

komentara