Poslovni kutak

Kako napisati molbu – Jedna od najboljih molbi za posao

Napisao admin

Dobru molbu ne možete prepisati, no kad znate da se na jedan konkurs za posao prijavi 100 do 700 ljudi, sudeći prema poznatim nam iskustvima, šta će vas drugo izdvojiti iz mase osim nekoliko moćnih rečenica kad nemate vezu ili preporuku?


Posao (foto: cure.ba)

Žena u tridesetim godina odabrana je kao najbolji kandidat za posao uz riječi “ovo je najbolja molba koju smo ikad pročitali”.

Pročitajte kako je to ona opisala sebe u molbi, možda Vam pomogne u pisanju Vaše.

Poštovani ——– ——–

Vaš oglas me u nekoliko sekundi uvjerio da je napisan za mene i da sam ja idealan kandidat. Evo zašto:

Radila sam najrazličitije poslove što ćete vidjeti u mom životopisu. Pritom sam prošla sve faze od internetskog marketinga, odnosa s javnošću, copywritinga, medijske produkcije, različitih vrsta pisanja uključujući brojne drugačije poslove. Smatram se izuzetno motiviranom, organiziranom i discipliniranom osobom jer nema drugog načina da radiš sam i od vlastitog doma. Važno je naglasiti i da se nikad nisam susrela s nezadovoljnim klijentom.

Službeni naziv moje titule na prošlom poslu bio je ‘koordinatorica projekata’, no bila sam poznata kao osoba za sve. Danas copywriter, sutra istraživač, preksutra prezentatorica, a svako malo osoba koja zadobila nadimak ‘Ona koja ne odustaje’ jer nikad nisam prestala ustrajati sa svojim zahtjevima za poboljšanje ostalim odjelima. U maloj kompaniji imala sam prilike upoznati svaku razinu svakog pojedinog projekta.

Bez obzira na radno mjesto, na svakom mi je prioritet bio napraviti najbolji rad, projekt ili tekst. Jednostavno želim iskočiti iz mase. Je li to promocija za vanjske klijente ili interni poslovni projekt meni nije važno jer se ponosim sposobnošću da u svakom pojedinom projektu vidim drugačiji potencijal. Nije riječ samo o pisanju već i o, primjerice, kreiranju jedinstvenih božićnih poklona za klijente.

Dakle, pisanje je oduvijek bilo moja strast, a projekt menadžment sredstvo zarade. Navikla sam biti na vodećoj poziciji dok pazim da svi dijelovi ‘slagalice’ funkcioniraju. Sposobnost vođenja različitih projekata uz redovito poštivanje rokova nisam razvila samo kroz profesionalno iskustvo već i u obitelji. Uz troje djece u četiri godine koja su veoma različita po svojim interesima i karakterima, morala sam se prilagoditi. Naučila sam balansirati svoj budžet, vrijeme i prioritete te, najvažnije, uvijek biti fleksibilna, a opet dovršiti zadatke.

Možda me sad smatrate potencijalnim zaposlenikom, no čini vam se da tražim preveliki iznos. Nisam ovdje zbog novca – odnosno, jesam, ali mi to nije najvažnije. Tražim poziciju gdje se moj posao cijeni, kao i trud koji ulažem uz potencijalno dugoročni angažman. Prednosti kao što su neposredna blizina posla i fleksibilnost jednako mi znače. Uz to, živim samo deset minuta od vaše tvrtke stoga se nikad ne morate brinuti da ću zakasniti. U iščekivanju poziva na razgovor,

Srdačno Vas pozdravljam.

Ime i prezime

Ključ je u tome da se prilagodite samom konkursu ističući lične pozitivne karakteristike uz argumente.

cure.ba

Komentari

komentara