Poslovni kutak

Kvalitetan radnik – Vještine koje će impresionirati svakog poslodavca

Napisao admin

Kvalitetan radnik sposoban je raditi kao timski vođa, ali i samo kao član tima. Moraš znati kako verbalno izraziti svoje ideje i misli, jasno i samouvjereno.


Posao (Foto: Ilustracija)

1. Timski rad

Koliko si dobro u timskom radu? I to ne mislimo sa svojim prijateljima, već sa strancima i kolegama? Kvalitetan radnik sposoban je raditi kao timski vođa, ali i samo kao član tima. Njihov je cilj da tim što bolje odradi posao, a ne ga sabotirati. Pokušaj pokazati da si ti upravo takva – nemoj biti previše glasna ili pretiha, samo budi sigurna da se vidi tvoj doprinos.

 

2. Verbalna komunikacija

Moraš znati kako verbalno izraziti svoje ideje i misli, jasno i samouvjereno. Ako imaš problema s javnim govorom, uvježbaj ga ranije s nekim. Praksom do savršenstva. Također, važno je i da znaš lijepo pisati pa sve mailove dokumente i ostale papire provjeri nekoliko puta, prije nego dospiju u tuđe ruke.

 

3. Motivacija

Pokazivanje inicijative uvijek će dobro proći kod šefova. Ponekad neke ideje neće biti moguće ili će se trebati prilagođavati, no trud će se svakako cijeniti.

 

4. Organizacija

Pažljivo planiraj svoje vrijeme. A to ne samo da će biti dobro za tvog šefa, već i za tebe, kako ne bi izgorjela. Sastavi radni plan dan ranije, zapisuj, kako nešto ne bi zaboravila, postavi podsjetnike… Neorganiziranost i kašnjenje neće te odvesti daleko.

 

5. Detektivske vještine

I pritom ne mislimo na one iz filmova, ali sposobnost analiziranja i istraživanja itekako će ti dobro služiti tijekom karijere. Nauči kako prikupiti informacije i kako ih dobro iskoristiti, kako bi utvrdila činjenice i trendove.

index.hr

Komentari

komentara