Poslovni kutak

Projekat pomoći stanovništvu BiH – Kompanija Omega u suradnji sa brendom BEKO! (FOTO)

Napisao admin

Kompanija Omega u suradnji sa svojim partnerom kompanijom Arcelik , brendom BEKO, započela je sa prvim danom dešavanja nepogode projekat pomoći stanovništvu Bosne i Hercegovine pogođenim poplavama i klizištima.


Donacija (Foto: arhiva)

Počeli smo pružati pomoć već sa prvim danom  nepogode u smislu darivanja pomoći u hrani putem Crvenog krsta, na područje koje je u to vrijeme bilo dostupno za distribuciju prehrane.
Od prvog dana smo dali na raspolaganje svoj Centralni servis za pružanje besplatne pomoći u servisiranju i besplatnim rezervnim dijelovima. Ovaj vid pomoći pružamo do 15. Jula svim našim kupcima i to bez ograničenja u smislu starosti uređaja.
Omega  doo Živinice i firma Arcelik  je uručila ček na iznos od EUR=75.000,00 Crvenom krstu Tuzlanskog kantona kao nositelju projekta distribucije BEKO bijele tehnike i to iz asortimana frižidera, mašina za veš i štednjaka, te pomoći  u vidu paketa sa najpotrebnijim prehrambenim i higijenskim potrepštinama.

U subotu 28.06.2014 godine sa početkom u 11 h biti će organizovana primopredaja uređaja bijele tehnike svim opštinama iz ugroženih područja. Priomopredaji će prisutvovati mediji iz cijele BIH kao i predstavni 13 Opština koje su bile ugrožene od poplava i klizišta.

Nadalje Omega doo Živinice i kompanija Arcelik  od svakog prodatog uređaja bijele tehnike BEKO do septembra mjeseca 2014. godine izdvaja po 4 KM koje će, također, usmjeriti za pomoć nastradalom stanovništvu. Također, ovaj dio će se također distribuirati preko Crvenog krsta.
Vrijednost cjelokupnog projekta je 350.000,00 KM.

Pored gore navedenog Omega i Arcelik sa brendom Beko će objaviti i dodatnu akciju, ograničenog roka trajanja za olakšanu nabavku uređaja iz našeg asortimana.
Naglašavamo da ovo neće biti kraj našim nastojanjima da pomognemo stanovništvu BiH u otklanjanaju i  olakšavanju posljedica ove katastrofe.

cure.ba

Komentari

komentara