Poslovni kutak

Ekonomski fakultet Sarajevo – Predavanje Menadžerski koncepti, mladi i web poduzetništvo (FOTO)

Napisao admin

Ovog vikenda u sklopu drugog ciklusa studija na sarajevskom Ekonomskom fakultetu upriličeno je zanimljivo predavanje, kojem je za cilj bilo predstaviti simbiozu teorijskog znanja i praktičnog rada baziranog na ličnim iskustvima magistranta navedenog fakulteta.


Adnan Hasić (Foto: Cure.ba)

U okviru predmeta Strateško poduzetništvo kod Prof. Dr. Elvira Čizmića, Vlasnik marketinške agencije NEW MARKETING SOLUTIONS mr. Adnan Hasić, održao je predavanje o temi „Savremeni koncepti menadžmenta i marketinga – praktična primjena BSC koncepta u upravljanju novim medijima“.

Studentima je, na praktičnom primjeru implementacije metode BSC-a i strateškog menadžmenta u Agenciji NMS, prezentirano kako se pravilnim planiranjem i upravljanjem mogu ostvariti zavidni rezultati.

Na temelju vlastitih iskustava  u Agenciji NMS (portali HABER.BA i CURE.BA) gosp. Hasić je govorio i o mogućnostima  za pokretanje biznisa u oblasti web poduzetništva, te kroz lični primjer pokazati i potaknuti mlade obrazovane kadrove iz navedene branše na osmišljavanje, pokretanje i realizaciju samostalne poslovne ideje, jer ono što je najvažnije za realizaciju već posjeduju a to je intelektualni kapital odnosno znanje.

cure.ba

Komentari

komentara