Poslovni kutak

Zemlja u koju svi žele da se odsele zbog idealnih uslova za rad je…

Napisao H. H.

Ako želite da započnete nov život u inostranstvu, Njemačka je najbolje mjesto za nastavak karijere, navodi se u novom istraživanju.

Međunarodna banka HSBC objavila je listu najboljih zemalja u svetu za rad u inostranstvu, a Njemačka je na vrhu liste za “ambiciozne globalne putnike koji žele da nastave karijeru u nekoj drugoj zemlji”.

Na osnovu ankete koja je obuhvatila više od 22 hiljade međunarodnih radnika, ambicija u karijeri je glavni razlog kog se ljudi sele u inostranstvo. Njemačka je tako prvi put pobijedila svoje komšije Šveđane.

Ne samo što 65 posto ispitanika ocjenuje da je u pitanju najproduktivnija zemlja za rad, već 70 posto njih smatra da im je ravnoteža između poslovnog i privatnog života daleko bolja u Njemačkoj. Pošto neke kompanije čak zabranjuju svojim zaposlenim da čitaju e-mailove preko vikenda, Njemačka postaje druga najbolja radna kultura na svijetu koja se nalazi tik iza Švedske, navodi “B92“.

Takođe, 73 posto ispitanika smatra da im je posao u Njemačkoj sigurniji, a 77 posto da su njihove šanse za zaradu bolje nego kod kuće.

Na trećem mjestu našla se Velika Britanija koja je postigla napredak u ravnoteži između poslovnog i privatnog života i perspektivama zarade.

Komentari

komentara