Poslovni kutak

Raste broj nezaposlenih – Bez ovih vještina teško ćete naći posao u 2013. godini

Napisao admin

Kriza udara na sva vrata. Poslodavci će morati dobro da vode računa o trošenju svakog dinara sljedeće godine, posebno kada je u pitanju zapošljavanje novih ljudi.

Sljedeća godina će biti posebno teška za ljude koji su u potrazi za poslom. Osnovne kvalifikacije neće biti dovoljne, jer će se od budućih zaposlenih tražiti još barem četiri stvari


Posao (Foto: cure.ba)

Odlična komunikacija

Za koju god poziciju da se prijavljujete od vas će se tražiti komunikativnost, jer poslodavci žele da znaju kako razmišljate i kakvi su vam stavovi i ideje u vezi sa poslom.

Lični brending

Jako je važno kako se predstavljate. Razmišljajte o tome kako biste vi sami sebe vidjeli da ste u potrazi za kvalitetnim radnikom. Poradite na svom onlajn imidžu. Napravite profil na LinkedInu. Vodite računa šta objavljujete na Fejsbuku.

Fleksibilnost

Da li ste sposobni da se brzo i lako prilagođavate promjenama u firmi i potrebama poslodavca? To je ono što se traži – fleksibilnost. Zašto je to tako? Zato što ćete danas raditi jedan posao, a za pola godine vas možda prebace na potpuno drugu poziciju.

Povećana produktivnost

U 2013. ćete morati da pronađete način da postanete još produktivniji. Vjerovatno to do sada niste radili na poslu – sjedili i smišljali način da postanete efikasniji. Ma šta mislili o tome od vas će se to tražiti.

cure.ba

Komentari

komentara