Moda

Vrlo jednostavno – Kako raspremiti ormare?

Napisao admin

Držite svoju garderobu poređanu po vrsti. Majice držite sa majicama, čarape sa čarapama. Na ovaj način lakše ćete se snalaziti i pronaći odjeću za određenu situaciju. I pravljenje željene kombinacije odjeće biće vam konfornije.


Raspremanje ormara (foto: cure.ba)

Odstranite sav višak iz garderobera. Izvadite odjeću koju ne koristite ili nije sezonska – ukoliko je proljeće, izvadite zimsku odjeću i prebacite je na mjesto gdje neće smetati. Nije loša ideja ni oprati svu zimsku odjeću da bi bila čista kad bude potrebna. Ovako ćete dobiti više prostora u ormanu.

Sortirajte garderobu uredno i pregledno. Ako na jednom mjestu imate sve majice bijele boje, a na drugom sve haljine crne, lakše će praviti odjevne kombinacije. Osim toga, neće vam se dogoditi da tokom šopinga opet kupite crnu haljinu, iako već imate pet komada. Nije loše da osvježite garderobu nekom novom bojom, krojem ili dizajnom.

Dobra ideja za pregledniji raspored i lakše raspoređivanje, ali i pronalaženje odjevnih predmeta, jeste kupovina različitih ofingera. Nabavite odgovarajuće vješalice za određeni tip odjeće, kao i vješalice za suknje i pantalone.

Često se dešava da nam se prosto nagomila nepotrebna garderoba. Očuvana, ali nama više ne odgovara ili je ne nosimo. Skupite hrabrosti i oslobodite se suvišnih odjevnih predmeta. Ako je to predmet na koji dugo niste ni pomislili, niti se uklapa u vaš stil ove sezone, onda je sigurno da se nećete pokajati što ga izbacujete iz svoj garderobera.

Poklonite, u humanitarne svrhe ili drugaricama, stvari koje ste sigurni da nikada više nećete nositi. To se sigurno odnosi na odjevne predmete koje niste obukli posljednje dvije godine.

Mada, često se desi da se tokom raspremanja ormara probudi vaša kreativnost i nastanu nove odjevne kombinacije od garderobe koju dugo niste nosili.

cure.ba

Komentari

komentara