Moda

Otkrivamo – Hit boje jeseni

Napisao admin

Odjeća u jarkim bojama, ove je jeseni apsolutni hit! Divno se kombiniraju s onim klasičnim poput crne, sive ili braon, a jesenjim outfitovima daju dozu živosti, elegancije i chica. Donosimo vam 5 najhit boja ove jeseni:


Hit boja jeseni-plava (Foto: Cure.ba)

KRALJEVSKO PLAVA. U originalu royal blue, već nekoliko sezona je na vrhu lista najmodernijih nijansi. A tu će, čini se, ostati još dugo. Vrlo intenzivna, ova boja daje pečat čitavom outfitu. Uvijek u prvom platu, kraljevsko plava, ne služi kao boja koja se kombinira uz neku drugu – sve boje se kombiniraju uz nju. Odjevne kombinacije u kojima dominira ova boja, bez izuzetka, sofisticirane su i vrlo cool.

SENF ŽUTA. Za razliku od neon žute koja je dominirala ljetnim kolekcijama, ova nešto umjerenija nijansa žute sasvim je dovoljno razigrana za jesen. Odjeća u svim nijansama opalog lišća, savršeno se kombinira sa senf žutom. 

BORDO. Brodi, burgund ili tamno crvena, kako god je zvali, ova je boja vrlo seksi i sofidsticirana. Boja, koju ne možete ne primjetiti ukoliko ovih dana posjetite bilo koji high-street dućan. Ipak, prostor za manevrisane odjećom u ovoj boji vrlo je sužen jer ona i nije zahvalna za kombinovanje. Ovo je boja sa kojom se ne igra, ali se poentira. Uz malo crne garantuje postizanje wow-efekta.

LJUBIČASTA. S ljubičastom, ove sezone ženstvenost uzvraća udarac! Ona je savršen odgovor na masculine odjevnim kombinacijama koje dominiraju ovom sezonom. Sve su nijanse dozvoljene, ali se ipak preferiraju one tamnije.

TAMNONARANDŽASTA. Burnt orange boja ili tzv. boja spaljene narandže također je vrlo moderna u jesenjim i zimskim kolekcijama. Birajte između narandžastog total looka ili pak samo narandžastih detalja, na vama je odluka, u svakom slučaju, sa tamnonarandžastom ove jeseni igrate na sigurno!

cure.ba

Komentari

komentara