Moda

Cool i korisno – Nosite staru odjeću na novi način (FOTO)

Napisao admin

Da li vam je budžet “tanak” za obnovu garderobe? Ništa ne brinite, donosimo par modnih savjeta koji će vam pomoći da dobijete novi izgled uz pomoć stare odjeće.


Svi imamo veliki broj starih haljina koje su nam dosadile da ih nosimo u istom starom stilu. Pa, dovoljno je da iz ormara izvučete blejzer, jaknicu ili džemperak, koji se slaže sa bojom haljine, i da ga “navučete” preko ramena. Cjelokupni izgled poboljšajte uz pomoć štikli ili baletanki i uvjereni smo da će vam se novi izgled veoma svidjeti.

 Farmerke, džins, traperice – zovite ih kako vam volja, ali ih nemojte bacati. Možete ih “podrezati” na dužinu koljena ili ih možete “zavratiti” i upariti sa komotnom košuljom ili majicom. U slučaju da imate stare, “vrećaste” farmerke, dovoljno je samo da ih zavratite i izgledaćete odlično u novom, cool stilu.

 Bijela atlet majica je gost svakog ormara (ako nije tvoja, onda pripada tvom momku), ali se ona uglavnom nosi uz farmerke ili ispod sakoa. Dovoljno je da je kombinujete sa mini suknjom te ćete shvatiti da ona nikad nije izgledala bolje. PS: atlet majice su ponovo in i to ne samo bijele, već i crne, crvene, plave…

 Ako imate široku haljinu, dovoljno je da vežete kaiš na struku. Ovo će vašoj haljini i figuri dati zaobljeni oblik.

 Najčešća stvar koja se može naći u svačijoj garderobi je bijela košulja. Možete je kombinovati sa kratkom satenskom suknjom i bićete u centru paž
 
I poslednje su stare, široke kaki pantalone. Samo ih zavratite i one će napraviti totalni preobražaj u vašem izgledu.

cure.ba

Komentari

komentara