Moda

Savjeti – Kako očuvati novi kupaći kostim

Napisao admin

Kupili ste novi kupaći kostim, te jedva čekate ući u njega i pokazati Vaše tijelo i “uhvatiti” preplanuli ten. No, prije nego krenete na godišnji odmor i na plažu, trebate znati nekoliko trikova kako biste taj isti novi badić očuvali i za slijedeću sezonu…


Kupaći kostim ( Foto: Cure.ba)

Za početak treba što više izbjegavati klor iz bazena koji uništava elastičnost kupaćeg kostima. Zatim treba pripaziti na kreme, sprejeve i ulja za sunčanje koji uništavaju boju kupaćeg kostima. Isto tako, trebalo bi pripaziti na korištenje dezodoransa koji mogu također utjecati na gubitak boje kupaćeg kostima. Svakako bi bilo dobro prije prvog korištenja kostim premazati blagim sredstvom za uklanjanje mrlja kako bi se očuvala boja i oblik. Kažu da je dobro taj postupak učiniti i par puta tijekom ljeta.

Nakon svakog kupanja potrebno je kod kuće kupaći kostim dobro oprati čistom vodom, te dobro s njega isprati svu sol kako ga ne bi uništila. Isto tako korisno je ostaviti badić u hladnoj vodi sa par kapi blagog deterdženta da bude mekši.

Većina žena stekla je naviku da rukama ocijedi oprani kupaći kostim, ali to nipošto nije dobro baš zbog toga jer na taj način tkanina gubi elastičnost, te može sutradan na suncu popucati zbog tog svog cijeđenja. Sasvim je dovoljno da ga dobro otresete i stavite lagano sušiti negdje gdje nije veliko sunce. Nikako ga ne smijete sušiti umjetnim putem poput sušila za kosu i slično, jer mu to također skraćuje vijek trajanja. I na kraju pripazite da ga ne kačite štipunicama uvijek na isto mjesto kako se ne bi oštetio.

cure.ba

Komentari

komentara