Moda

Za svačiji džep – Kako odabrati savršeni kupaći kostim

Napisao admin

Donosimo vam par savjeta koji će vam olakšati ovu misiju.


Kupaći kostimi (Foto: Cure.ba)

1. Kupaći za sva vremena

Ukoliko ne možete zamisliti da svake godine iznova idete u kupovinu novog kupaćeg, ovaj je tip idealan za vas. Ovakav kupaći mora biti dovoljno kvalitetan da traje godinama bez da izgleda ofucano, a pritom mora ostati dovoljno moderan da ne izgleda smiješno. Najbolji izbor su jednostavniji kupaći u crnoj ili zlatnoj boji, kao i oni s mornarskim uzorkom.

2. Jednodijelni kupaći

Želite li kupaći s kojim bezbrižno jesti, a da se to odmah ne vidi na vašoj liniji, jednodijelni je kupaći idealan izbor. Najvažnije je da bude dizajniran tako da mu je središnji dio ojačan, kako bi stisnuo višak na stomaku, a istovremeno istakao vaše grudi i pažnju usmjerio na njih.

3. Slaganje kupaćeg po mjeri

Ako imate široka ramena i male grudi uzmite trokutiće, ako ste niski s malim grudima uzmite banana oblik, ako nemate bokove uzmite gaćice na vezanje ili slip koji ide na kukove. Želite li dojam dužih nogu uzmite visoki c izrez. Ne sviđa vam se guza? – uzmite gaćice s volančićima. Imate prevelike grudi,  za vas je klasični gornji dio sa žicom i debljim naramenicama.

4. Kupaći za mame

Izaberite čvršće gornje dijelove banana oblika koji najčešće imaju dodatno osiguranje vezanjem iza vrata, ali stoje i sami. Tako ćete imati dovoljno vremena za reakciju kad krenu nestašne ručice. Također možete uzeti i kupaći s dvostrukim vezicama koje ćete odvojeno vezati. Izbjegavajte trokutiće jer oni najlakše pobjegnu kontroli.

cure.ba

Komentari

komentara