Moda

Kakos e zove vaš oblik tijela – Kako odabrati dobar kupaći kostim?!

Napisao admin

Odabrati odgovarajući kupaći kostim nije lako, ali ako znate kakav oblik tijela imate lakše ćete ga naći. Kupaći kostim je najvažniji modni dodatak na ljetovanju i plaži, a odaberete li onaj pravi, izgledat ćete savršeno. O obliku tijela ne ovisi samo model kupaćeg kostima, već i njegova boja.


Kupaći kostimi (foto: fashion.hr)

Ukoliko ste vitki i visoki, vaš oblik tijela naziva se banana. Širina vaših bokova, struka i ramena je gotovo jednaka. Svoju liniju savršeno ćete istaknuti jednostavnim bikini kupaćim kostimom.

Pastelne boje ove su godine u modi pa će vam pristajati zeleni, plavi, žuti i ružičasti tonovi. Odaberete li jednodijelni kostim, nećete pogriješiti jer će stvoriti vizualnu varku. Uzorci na struku stanjit će ga, pa ćete dobiti tijelo slično obliku pješčanog sata.

Tijelu oblika kruške najbolje pristaju dvodijelni kostimi. Naime, ženama koje imaju ovakav oblik tijela, širina bokova manja je od širine ramena i struka. Pripadate li ovoj skupini, odaberite bikini koji ima jednobojni gornji dio, a uzorke na donjem dijelu.

Tako će se ramena i struk manje istaknuti, dok će donji, uži dio tijela lakše doći do izražaja. Uspostavit će određenu vizualnu ravnotežu.

Imate li oblik tijela sličan jabuci, bokovi su vam širi od ramena i struka. Za vas su idealni jednodijelni kupaći kostimi. Stanjit će vašu liniju, odnosno sakriti kritična mjesta poput stražnjice i bokova.

Birajte jednobojne kostime bez uzoraka, jer uzorci poput točkica, prugica vizualno čine tijelo debljim. Uz kupaći kostim možete uskladiti i pareo neutralne boje. On će pokriti donji dio tijela, a istaknuti velike grudi.

Pješčani sat najčešći je ženski oblik tijela. Velikim grudima odlično će pristajati bikini kojem je gornji dio tamnije boje i veže se oko vrata. Ovakav kupaći kostim podupire grudi i naglašava vašu siluetu. Idealan je odabir za one žene koje ne žele toliko isticati svoje obline.

Imate li manje grudi, preporučuje vam se kupnja bikini topa, odnosno kostima koji se veže oko vrata. On je, za razliku od običnog bikinija, podstavljen. Vaše će grudi izgledati veće i uspostavit će ravnotežu sa donjim dijelom tijelom.

savjetnica.com

Komentari

komentara