Moda

Kome pristaju i kakve izabrati? – Baletanke: Idealna obuća za ljetne dane

Napisao admin

Baletanke iz ljeta u ljeto nastavljaju da budu izuzetno u trendu, puneći prodavnice na svakom koraku, i ujedno predstavljajući jedan od boljih izbora udobnije obuće za toplije dane.


Baletanke (Foto: Cure.ba)

Niska peta i skoro ravan đon vašim stopalima obezbeđuju neprekidnu udobnost zbog čega su baletanke posebno prikladne za one koji veliki dio dana provedu na nogama. Puno modela, vesele boje i razigrane šare unose interesantnu živost među vašom ljetnjom odjećom i čine neophodan dio vaših ormara.

Primjerene su svakoj djevojči, dakle i ženi, bez obzira na starosnu dob, tjelesnu građu ili stil života. Moguće je naći ih u različitim modelima, bojama i od različitih materijala, i samim tim mogu zadovoljiti različite stilove. Kao što je već pomenuto, duže stajanje u njima nije nikakav problem, a zbog niskog đona izuzetno su udobne i predstavljaju skoro idealnu obuću za duže pješačenje po gradu ili tržnom centru. Nošenje baletanki nije prilagođeno nikakvom posebnom tipu tijela, jer pristaju svakoj građi, jedino je važno da ih izaberete u skladu sa vašim stilom oblačenja i vašim aktivnostima.

Ima zaista dosta modela u ponudi pa tako treba izbor prilagoditi prilici i svom stilu odjevanja. Baletanke su najpre mehka obla obuća od svile ili nekih još dragocijenijih tkanina, koje na rubu imaju posebnu elastiku i u stvari podsećaju na baletansku obuću, mada ih danas obično smatramo za svu jednostavnu obuću sa niskim đonom i zaobljenim prednjim dijelom.

Elegantniji modeli su obično više elipsasto zaobljeni, otvoreniji, bez posebnih dodataka ili su izričito minimalistični i prefinjeni. Ovakvi modeli su najčešće jednobojni, zatim napravljeni od svetlucavih materijala ili, nevezano za to, mogu biti od kože ili nekih drugih veštačkih materijala. Neki od elegantnijih modela takođe imaju naglašenu nisku petu, što sa druge strane nije karakteristično za baletanke koje po pravilu imaju potpuno ravnu petu.

Sportske baletanke kombinujte sa širokim pantalonama sa mekim padom za jednostavan sportski izgled, zatim sa kratkom džins mini suknjom, dugim pamučnim majcama, zanimljivim tankim džemperićima i naravno modnim dodacima. Ako želite malo ozbiljniji izgled, ali ujedno i ležeran, iskombinujte džins sa nekim ozbiljnijim materijalom kao što je lan, pamuk i viskoza.

Ove godine, kada su u modi izrazito jarke boje i žive šare, i baletanke su takođe prekrivene istim. Bez obzira na stil, moći ćete da pronađete baletanke u svim modernim jarkim bojama, od crevenih i jarko roze, do klasičnih bijelih i crnih, i sa svim mogućim šarama. Najpopularnije su one sa životinjskim motivima koje se mogu naći u svim bojama.

cure.ba

Komentari

komentara