Moda

Pet savjeta – Prelijep dekolte

Napisao admin

Ljeto je došlo, a haljine i majice sada imaju veće izreze, osim toga i u bikiniju na plaži želimo zadiviti prelijepim dekolteom.


dekolte (foto:cure.ba)

Evo 5 savjeta za savršen dekolte:

 

1.    Optimalna njega

Nije važno da li žena ima male ili velike grudi, svaka treba njegovati njezin dekolte. Postoje različiti proizvodi za ovo osjetljivo područje, ali u suštini je dovoljan body lotion. Ti  proizvodi su u suštini skupi, ai ne naprave neko čudo. Dakle, dovoljan je body lotion za učvršćivanje kože, sa kojim ćete se dnevno mazati. Preporučuje se i piling svake dvije sedmice, kako biste očistili odumrle stanice.

 

2.    Pravilna gimnastika

Kako starite, tako vaše grudi gube svoj oblik, što je sasvim normalno. Također uticaj na oblik grudi imaju gubici kilograma i trudnoća. Ispod grudi nalaze se veliki mišići, ako budete radili specijalne vježbe kući ili u studiju, možete uticati na to da ih malo podignete. Sjedite ili stanite uspravno, spojite dlanove u visini grudnog koša i stisnite jako nekoliko sekundi, odmorite, i ponovite tu radnju nekoliko puta.

 

3.    Pravi grudnjak

Veoma je važan i grudnjak za postizanje lijepog dekoltea. Dobar grudnjak lagano podiže grudi, bez da ih stišće. Ženama sa malim grudima nudi se push-up, sa kojim se postiže efekat lijepog dekoltea i većih grudi.

 

4.    Specijalni proizvodi

Ljeti, na preplanuloj koži dekoltea prelijepo izgledaju puderi sa šljokicama ili svjetlucajući body lotions. Postoje i puderi koji reflektuju svjetlost, kojeg možete nanijeti kistom na ovo područje.

 

5.    Važna je ishrana

Da biste zadržali čvrstoću kože, važno je unositi puno tečnosti u vaš organizam. Najbolje u obliku vode ili čaja. Također je veoma bitno jesti voće i povrće. Izbjegavajte brze dijete. Pošto se grudi sastoje iz 80% masti, na grudima ćete najprije smršati.

cure.ba

Komentari

komentara