Moda

Svaka žena treba znati – Trikovi koji stanjuju struk u jednom potezu!

Napisao admin

Ako vam je struk 'bolna točka' koju želite da sakrijete ili želite da ga vizuelno suzite, u tome vam moda može biti vjeran saveznik. Otkrivamo vam zato modne trikove kojima ćete barem prividno suziti svoj struk…


Haljina (Foto: Cure.ba)

Strukirane majice

Strukirana majice ili košulje prikriće vaš stomak i prividno vam izdužiti struk. Ne strahujte od nabora, jer oni neće vašoj figuri dati veći volumen. Naprotiv, ovako će vam struk izgledati dosta uže pa će mnogi u čudu primijetiti kako ste odjednom toliko smršali.

Haljina ‘pješčani sat’

Želite li poput mnogih holivudskih ljepotica da imate tanan struk i istesanu figuru u obliku peščanog sata? Ne morate držati rigorozne dijete, ni mnogo vježbati. Dovoljno je da obučete haljinu koja će vizuelno stvoriti liniju pješčanog sata.

Pantalone na prugice

Najbolji model pantalona koji će vas izdužiti i prikriti nesavršeni struk su one s tankim vertikalnim prugicama koje djeluju poput optičke varke pa će vaše noge u njima da izgledaju duže i tanje.

Mantil, kaput s kaišem

Zbog svoje funkcionalnosti mantili su uvek dobrodošli komadi odjeće u ormanu. Doduše, neke žene groze se upotrebe pojasa zbog straha da upravo njima u prvi plan ne istaknu svoj struk kojim baš i nisu zadovoljne. Međutim, ako ga ne stegnete previše, pojas mantila zapravo može da vam pomogne da svoju figuru oblikujete po želji.

Strukirana haljina

Takva je haljina savršeni izbor za sve žene s naglašenim ženskim oblinama. Vrlo je važno da je sašivena od malo krućeg materijala poput čvršćeg pamuka kako bi se vješto prikrile obline koje znaju da se pojave oko struka.

Haljina nabrana na struku

Ovakav modni komad dobro pristaje svakoj ženi i uz to je vrlo praktičan odjevni predmet. Haljina na vezivanje lijepo izgleda i uz štikle i uz gumene čizme, a njen univerzalni kroj takođe može prikriti neke nedostatke.

Strukirani sako

Još jedan neuništivi komad odjeće koji uspešno odolijeva svim trendovima. Njime ćete uspješno prikriti stomačić, a možete ga kombinovati i uz pantalone kao i uz suknju.

Uska suknja do koljena

Uska suknja do koljena ističe sve lijepe karakteristike vaše figure. Njen kroj, naime, ističe bokove, dok struk čini dosta tanjim. Dodamo li joj još kakav uski džemper ili neku prozračnu bluzu, dobićemo neodoljivu ženstvenost protkanu seksepilom.

Bluza s mašnom ili volanima

Ukoliko želite da odvratite pažnju s onog dijela tijela koji vam se ne sviđa, tada istaknite onaj kojim ste jako zadovoljni. Bluzica s mašnom oko vrata uravnotežuje vašu figuru dajući punoću dekolteu, dok odvlači pažnju od struka.

Pantalone s visokim strukom

U ovakvim pantalonama vaše noge će izgledati duže i tanje nego što to zaista jesu. Uz to, dok vas većina pantalona vizuelno proširuje u kukovima, ovaj kroj naglašava najuže mjesto na vašem tijelu, piše zenskikutak.rs.

cure.ba

Komentari

komentara