Moda

Savjeti svjetskih dizajnera – Šta o modi trebate znati prije jeseni?

Napisao admin

Elegancija i ženstveni šarm obilježit će modnu jesen pred nama, ma koliko se alternativke i rokerice u prvi mah tome opirale. Bez brige, bit će tu za svakoga ponešto, bit će tu i dalje i širokih komada, no ovaj put smo se osvrnuli na tri zanimljiva ženstvena izgleda koja sugeriraju svjetski dizajneri.


Moda (Foto: cure.ba)

1. Na što god se damice furale, obline će trebati naglasiti ove jeseni. Ne vulgarno, već ženstveno, kao što se to radilo u pedesetima. Mnogo će toga trebati stegnuti u struku – haljine, tunike, kapute. To znači, čak i ako nemate obline u obliku pješčanog sata, izmislit ćete ih. Ne brinite, bit će to lako, jer će vas nadahnuti jesenski izlozi.

2. Haljine i suknje A-kroja, koje u valovima padaju do ispod koljena, stegnute dakle remenom u struku, dobit ćete upravo najvrući izgled jeseni koji naglašava bokove. Pokazali su to Nina Ricci, Prada, Jonathan Saunders, Christian Dior, Gucci. Takve njihove haljine s V-izrezom na dekolteu, često padaju s ramena, što daje moderan izgled različit od svih dosadašnjih. Ramena na sakoima i kaputima su zaobljena, peplum, odnosno volani oko struka, i dalje će vas odlično služiti ako ih već imate u ormarima.

3. Ženskim će se dražima dakle pisati hvalospjevi, a “body top” koji slovi kao donje rublje nosit će se u svim prilikama kao ključni komad “outfita”. Izrešetan čipkom, s naglašenim dijelom koji izgleda kao grudnjak, često u satenskoj teksturi. Već ih imamo prilike vidjeti na svjetskim crvenim tepisima.

24sata.hr

Komentari

komentara