Moda

Najbolji ljetni parfemi koji podsjećaju na miris mora

Napisao H. H.

Ljeto je jedno od bezbrižnijih i najlakših doba godine, te bi se kao takvo trebalo odraziti i tvoj izbor parfema – vrijeme je da prigrliš voćne, cvjetne i citrusne mirise parfema

Od plaže i bazena, do roštiljanja, piknika na otvorenom i svih ostalih aktivnosti koje ovo doba godine nudi, ljeto je zasigurno jedno od najuzbudljivijih doba godine. Hladnoća i tama zime odavno su nestale i nema kraja mogućnostima koje pruža ljetno vrijeme. Ljetno je doba uzbudljivo iz više razloga, a jedan od njih je mogućnost da se konačno vratimo svojim omiljenim ljetnim parfemima.

Dugi je popis mirisa koje povezujemo s ljetom: krema za sunčanje na plaži, sparni pločnici nakon grmljavinske oluje, kokos u smrznutim pićima i još mnogo toga. Ljeto je jedno od bezbrižnijih i najlakših doba godine, te bi se kao takvo trebalo odraziti i tvoj izbor parfema. Vrijeme je da prigrliš voćne, cvjetne i citrusne mirise parfema, a teže mirise ostaviš za jesen i zimu.

Calvin Klein Eternity Summer

Ovaj topli i romantični parfem savršeno kombinira cvjetne, citrusne i mošusne note za miris koji će biti savršen dodatak tvojoj razigranoj ljetnoj garderobi. Ovaj cvjetni miris sjajna je kombinacija mirisa pustinjske ruže, ljubičice i svježeg slatkog talijanskog bergamota i savršen je za ljeto, a nakon što uvod malo oslabi, osjeti se kombinacija opojnog jasmina s đumbirom, naglašena egzotičnim notama kokosove vode. Miris će na kraju postepeno nestajati, a ostat će nota vetivera, drva gvajaka i mošusa.

Yves Saint Laurent Cinéma

Ovaj svježi cvjetni i citrusni parfem lagan je, osvježavajući i svjež, dovoljno da oživiš dan u uredu kada bi najradije bila vani, a dovoljno je intenzivan da se možeš istaknuti u mnoštvu. Ovaj je miris kombinacija badema, ciklame i klementine, nakon čega se očituje miris božura, amarilisa i jasmina, a na samom kraju prevladavaju mirisi vanilije, mošusa i jantara.

Armani Acqua Di Gioia
Ženstveni parfem koji objedinjuje najbolje aspekte cvjetnih i svježih mirisa, ovaj je klasični parfem definicija laganog ljetnog parfema koji će se savršeno upariti s tvojom omiljenom ljetnom haljinom. Prvo ćeš osjetiti miris sočnih citrusa, čiju snagu uravnotežuju meke note bijelog jasminovog cvijeta. Kada svježi uvod ovog mirisa malo oslabi, osjetit ćeš savršenu kombinaciju zemljane cedrovine i nesvakidašnjeg smeđeg šećera.

Clinique Happy

Ovaj lagani parfem miješa voćne i cvjetne akorde kako bi se stvorio uistinu sjajan miris, dizajniran kako bi ti pomogao da otplešeš kroz svaki dan. Miris započinje osvježavajućim notama citrusnih plodova, šljive i jabuke. U srcu mirisa kriju se arome nježnih i senzualnih cvjetova – orhideje, ruže, frezije i đurđice. Bazu ovog mirisa čine cvjetne note bijelog ljiljana, magnolije i senzualne mimoze, dopunjene notama jantara i mošusa.

Komentari

komentara