Moda

Proljetni hit – Mačkaste oči i jarki roza ruž proljetni su make up trend

Napisao admin

Umjesto crne olovke, na donje vjeđe nanosi se smeđa da look ne bi bio "pretežak" za proljeće, podloga se kombinuje s ružem, a pravi je proljetni hit jarko rozi.


šminka (foto:cure.ba)

Ovaj je look jednostavno postići, a pruža glamurozan, ali ipak ne i napadan proljetni izgled. Jarki ruž daje svježinu, dok se mačkasti look radi smeđom olovkom kako ne bi bio predramatičan.

Podton podloge prilagodite boji ruža na kojem je naglasak ovog ruža. Da bi šminka bila dugotrajnija primer za oči nanosi se obilno sintetičkim kistom. Nakon toga nanesite sjenilo svijetlo smeđe nijanse u vanjski ugao oka. Na unutarnji ugao oka potom se nanosi svjetlije sjenilo, a s najmanji kistom u samom uglu stavlja se najsvjetlije sjenilo. Posvijetliti se treba i ispod obrva. Nakon što se nanesu sjenila, kistom treba stopiti nijanse da nema jakih prijelaza.

Bijelom olovkom treba iscrtati unutarnji rub donjeg kapka, a s vanjske strane nanijeti smeđu olovku i ublažiti je kistom. Kao završni potez slijedi nanošenje kratke linije tuša na gornjem kapku. Krenite od sredine oka prema vanjskom rubu, a nakon toga krenite obrnuto i povucite liniju od unutrašnjeg ruba tako da se širi prema vanjskom. Potom tu liniju produžite usporedno s donjom linijom trepavica, ali pazite pritom da linija tuša ne pređe vanjski rub obrve. Popunite praznine i nanesite dva sloja maskare.

Za večernji make up i dramatičniji izgled stavite umjetne trepavice, te ih maskarom spojite sa svojima. Nakon očiju istaknite obraze ružičastim rumenilom i highlighterom. Prije stavljanja ruža na usnice nanesite tekući korektor i potom ga kistom rasporedite po usnama. Nakon toga krenite s nanošenjem ruža na donjoj usni i krenite na gornju.

24sata.hr

Komentari

komentara