Moda Video

Napravite same – Pretvorite stare sandale u nove u neon izdanju (FOTO)

Napisao admin

Neon boje su definitivno zavladale sezonom i prije nego što krenete u šoping po neki trendi komad predlažemo jedan mali eksperiment sa starim sandalama. Ovaj DIY projekat idealan je način da se zabavite i napravite sebi potpuno redizajnirane cipele po posljednjoj modi.


Od starih napravite nove sandale (foto: majachats.rs)

Evo šta vam je potrebno:

* sandale boje kože ili bež
* alkohol
* lakovi za nokte: koristite akrilne boje i to u dvije neon nijanse: roze i žuta. Kao podlogu koristite bijeli kreč lak
* četkice za farbanje
* fen za kosu
* zaštitna traka

Pratite naša upustva:

1.Koristeći zaštitnu traku izlijepite dijelove cipela koje ne želite da ofarbate, tik iznad štikle i đona i prve kaišiće.

2.Alkoholom i vaticom očistite dijelove cipele koje ćete farbati. (kao na slici)

3. Najprije bijelim lakom napravite podlogu za bojenje. Svu površinu koju ćete farbati premažite jednim bijelim slojem. Savjet je da ostavite jedan dan sandale da se dobro osuše, piše majachats.rs.

4.Slijedećeg dana počnite sa neon bojama. Žutim lakom ofarbajte đon i vrh sandale gdje vam dođu prsti. Rozim lakom ofarbajte štiklu i jedan kaišić (kao na slici). Ostavite da se osuši preko noći, a ujutru ponovite slojeve još jednom farbajući u suprotnom smjeru od prvog. Ostavite još jedan dan da se osuše i skinite zaštitne trake. Ukoliko ste nešto zabrljali ili ofarbali negde gde ne treba acetonom i štapićem za uši skinite farbu.

cure.ba

Komentari

komentara