Moda

Dobra vijest za sve šopingholičare – Rasprodaja – spas za novčanik

Napisao admin

Poput mnogih drugih situacija u životu tako i odlazak u kupovinu po novi komad odjeće zahtijeva malo više pažnje i prije svega racionalan način ponašanja.


Rasprodaja (foto: cure.ba)

Nikako nije dobro krenuti na brzinu kupiti nešto što će kasnije samo stajati u vašem ormaru, uvijek treba uzeti malo vremena i dobro promisliti što vam zaista treba i što ćete odjenuti veći broj puta. Rasprodaje su pravi spas za svačiji novčanik.

One se čekaju kao što suha zemlja tako silno iščekuje kišu, a pogotovo u vrijeme kada se uglavnom razmišlja o tome kako bi se uštedjelo i naravno normalno živjelo. Za sve drage ovisnike o shoppingu, slijedi dobra vijest.

Rasprodaja je tu da nas utješi i pomogne kako da se što lakše dođe do željenih odjevnih komada zbog kojih kasnije nećete morati razmišljati hoćete li  možda moći otići u kino, ili na kafu. Ali kao i u drugim situacijama i ovdje treba biti oprezan.

Postoji nekoliko savjeta koji mogu pomoći svakome ko se odluči na obnavljanje svog ormara. Kao prva stvar uvijek se navodi dobro raspoloženje. U kupovinu nikada nije dobro ići ljut, jer tako možete samo krivo odabrati.

Kupovinu ne valja obavljati u zadnji tren. Osoba postane isfrustrirana i na kraju od dobre rasprodaje ne uspije uloviti apsolutno ništa. Izbjegavajte kupovinu u jednoj prodavnici.

U slučaju da ste našli dva, tri komada odjeće, za ostalo prošetajte malo i po drugim prodavnicama. Možda baš tamo nađete još nešto što vam se sviđa.

Prilikom kupovine pantalona treba paziti da se odaberu kvalitetne traperice koje će izdržati i više od jedne sezone. Tu se prije svega misli na šavove. Nikako nije dobro kupiti pantalone koje na sebi imaju samo jedan šav.

Uvijek je dobro pripaziti da imaju barem dva šava iz razloga kako bi mogle trajati malo duže, a najosjetljivije područje na kojima pucaju je ono kod prepona.

Sigurno nije ugodno kada se zateknete negdje u gradu i osjetite kako nastaje rupa koja se sve više širi.

Pazite da kupite ugodan i kvalitetan materijal, a to je naravno pamuk. Koliko je dobar zimi, isto tako savršeno odgovara i vrućim ljetnim mjesecima.

Ako niste sigurni uvijek bacite pogled na etiketu kako se ne bi dogodilo da kupite viskozu umjesto pamuka.

Rasprodaje su spas, ali opet mogu biti i uteg oko vrata ako se ne pazi i ako se ide glavom kroz zid. Treba voditi računa da puno robe koja se nađe na policama u tom trenutku dolazi od kolekcije od prije tri godine.

Roba koja je stajala tako dugo nikako ne može biti uvjet za duže trajanje, a samim time i dobar izgled. Dobro razmislite i krenite u kupovinu čiste i hladne glave.

savjetnica.com

Komentari

komentara