Moda

Engleska kraljica će po prvi put u 43 godine prekršiti kodeks odijevanja

Napisao H. H.

Iako Britanci jako drže do svečanih ceremonija i tradicije, ove će se godine kraljica Elizabeta pojaviti u jednostavnijoj garderobi.

ENGLESKA kraljica se prvi put u preko četrdeset godina odlučila za jednostavniju garderobu koju će nositi na ceremoniji otvorenja parlamenta.

Ove će godine, umjesto uobičajene svečane odjeće koja uključuje krunu, kraljica nositi dnevnu haljinu i šešir. To se nije dogodilo od ožujka 1974. kad je laburistički vođa Harold Wilson pobijedio Edwarda Heatha na izborima.

Iz Buckinghamske palače je stigla informacija da će ceremonija biti pojednostavljena zbog održavanja izbora u Velikoj Britanijim, prenosi Daily Mail.

Kruna i drugi simboli vladara će biti doneseni u Parlament, ali ih kraljica neće nositi. Također, ove će se godine, umjesto tradicionalnom kočijom, kraljica na ceremoniju dovesti autom.

Iako su se pojavile glasine da se na ovaj način smanjuju fizički zahtjevne ceremonijalne dužnosti zbog kraljičinih poodmaklih godina, iz Buckinghamske palače tvrde da će se na budućim događanjima kraljica pojavljivati u uobičajenoj opremi.

Izbori su ove godine ubrzali kraljevski raspored, pa su neke ceremonije otkazane, ove preostale će se događati s vrlo malim razmacima, pa ćemo dobiti priliku da vidimo različite raskošne odjevne kombinacije.

Komentari

komentara