Ljubav i veze

Pun svijet ovakvih – Od drugarice do djevojke, smiješ li?

Napisao admin

Razloga zbog kojih postajete prijatelj sa nekim ima više – zajednička interesovanja, djeca iz komšiluka, iz klupe, iz vojske… Ipak, razloga za muško-ženska prijateljstva mnogo je manje. Ili vam se potajno dopada, ili je zaista smatrate osobom vrijednom vašeg prijateljstva.


Par (Foto: Cure.ba)

Postoji nekoliko scenarija po kojima prijateljstva, već rutinski, prelaze u vezu. Ono što treba da znate jeste to da su ona već predodređena da postanu veze, a da je za taj tranfer potreban samo jedan korak – vaš.

Prijatelji iz djetinjstva

Najčešće je riječ o „komšijama iz ulice“. Kao mali igrali ste se u pijesku. U zavisnosti od toga da li su vaši životni putevi nastavili zajedničkom trasom ili se razdvojili (različite škole), moguća su dva raspleta – ili će postati vaša prva simpatija i djevojka, ili će biti vaša doživotna drugarica kojoj nikada niste smjeli da otkrijete svoju ljubav. Savjet – ako vam se zaista sviđa, recite joj to odmah. Ako ste propustili sve savršene prilike da joj kažete – šutite zauvijek.

Prijatelji sa fakulteta

Iza muško-ženskih prijateljstava se uvijek krije nešto više. Ili se ona dopada vam, ili vi njoj. Situaciju je najbolje odmah razrešiti i sve otvoreno priznati, pa kud puklo. Međutim, ako nemate petlju za to, luda žurka i alkohol vam mogu pomoći. Poslije jedne lude noći sa vama, prijateljstvo može prerasti u nešto više. Druga opcija je da neprimjetno potencirate vaša zajednička interesovanja, da se osjeća prijatno u vašem društvu, jednostavno da postanete njena potreba.

Prijatelji za plakanje na ramenu

Ona je u vezi i vi ste u vezi. Prepričavanje problema iz obje veze sastavni je dio vašeg odnosa. Ova rutina poprima svakodnevne obrise sve do trenutka dok ne shvatite da vam je ona postala mnogo bliskija nego vaša prava djevojka. Velike su šanse da je i kod nje ista situacija. Glupo bi bilo ignorisati nešto tako očigledno. 

Zajednički hobiji

Zajednička interesovanja jedan su od najvažnijih preduslova uspješne veze. Nedavno sprovedena istraživanja pokazala su da teorija o suprotnosti i privlačenju baš i ne stoji. Ako postoji nešto što vas povezuje zašto to ne bi bio dovoljan dokaz da ste stvoreni jedno za drugo. Iskoristite vaše duge razgovore i diskusije za temelj moguće uspješne veze.

Za kraj, i vi i mi znamo da među vama postoji nešto više. Osjećanja su tu, ali ne pokazuju se javno. Zbog prijateljstva, nesigurnosti, drugih ljudi… Dakle, nemojte se pitati da li ona jeste ili nije TA. Jeste bez dvoumljenja. Pitanje je samo tvoje hrabrosti da li smiješ to njoj, ali i SEBI otvoreno da priznaš.

cure.ba

Komentari

komentara