Ljubav i veze

Prijateljičin bivši vas je pozvao van. Smijete li prihvatiti poziv?

Napisao H. H.

Izgleda kao brat blizanac Ryana Goslinga, oduvijek vam se sviđao a uostalom, zna se da je u ljubavi i ratu sve dozvoljeno. Ne baš sve. Pristojne i dobre cure imaju određene kriterije kojih se drže, kako im prijateljica ne bi postala bivša… zbog bivšeg!

Bivši ne smije biti “Mister Big” tip bivšeg. Dakle, netko fatalan, na koga je potrošila hrpu godina i tonu živaca, te kog još uvijek barem jednom spomene na svakoj kavi. Okej je izaći s bivšim s kojim je a) kratko izlazila u srednjoj školi, b) ostavila nakon što ga je prevarila jer joj to nije bilo to ili c) kojeg se nije mogla iz prve sjetiti kad ste joj ga spomenuli. Što nas dovodi do pravila broj dva…

Obavezno joj spomenite da vas je pozvao van. Najgore što možete napraviti jest zatajiti taj izlazak pod izgovorom da prvo želite vidjeti vodi li to uopće nekamo. Murphyjevim zakonom netko će vas vidjeti ili sresti dok ste na dejtu i ta će informacija doći do nje. A tad će vam imati pravo ozbiljno zamjeriti što joj niste rekli.

Dajte joj do znanja da vam je njezin “blagoslov” važan. Svi smo mi tašti i volimo imati osjećaj da je drugim ljudima naše mišljenje bitno. Ukoliko nije riječ o Mister Bigu u njezinom životu, vjerojatno neće imati ništa protiv (čak i ako je vijest malo štrecne, neće to priznati, jer je svjesna da to progovara njezin ego a ne srce).

Nemojte je drugo jutro zvati i detaljno prepričavati sve detalje genijalnog izlaska, kao što to inače činite kad izađete s nekim frajerom. Dajte joj vremena da se privikne na novonastalu situaciju, a ako vas pita kako je bilo budite kratki i neodređeno. “Nije bilo loše, voljela bih ga ponovno vidjeti” biti će sasvim dovoljno.

Slobodno je drugo jutro nazovite i detaljno prepričajte sve detalje izlaska, ako je izlazak ispao katastrofa. Iako nema nikakve pretenzije prema svom bivšem, potajno joj vjerojatno nije bilo baš jako drago što se vas dvoje viđate, pa će je vijest da to nikud nije odvelo razveseliti. Ego je prokleta stvarčica.

Cosmopolitan.hr

Komentari

komentara