Ljubav i veze Video

Ne griješite poput većine žena – Ovako ćete pronaći idealan tekući puder! (FOTO + VIDEO)

Napisao admin

Znalci kažu kako je prosječnoj ženi potrebno oko deset godina da pronađe savršeni tekući puder za svoju kožu. Uz ove ćete savjete značajno skratiti taj proces!


Šminka (foto: cure.ba)

Test 1: Ton kože

Da biste utvrdili svoj prirodan ton kože, stisnite šaku i pogledajte veliku venu na vašem zapešću. Ako je boja zelena, imate kožu koja odgovara toplim tonovima. Ako je boja plava, znači da imate hladniji kolorit. Te boje su suptilne, pa ćete je lakše utvrditi ako je usporedite s prijateljicama.

Test dva: Tip kože

Da biste pronašli tekući puder koji vam savršeno odgovara, vrlo je bitno da znate svoj tip kože – masnija koža treba matirajući proizvod kako bi se balansirao sjaj kože, dok suha koža treba one koji imaju hidratizirajuća svojstva. Ovako ćete odrediti kojem tipu kože pripadate:

Suha koža

Uzmite komad selotejpa, nanestite ga na obraz i držite pritisnutog 30-ak sekundi. Ako na njemu postoje slijepljeni mali komadići kože kada ga skinete, vaša koža je suha i treba hidratizirajući tekući puder.

Mješovita koža

Prije nego se umijete ujutro, kozmetičku papirnatu maramicu stavite preko lica i pritisnite je na kožu – mješovita koža je masnija oko T zone, pa će se maramica zalijepiti za središnji dio lica.

Masna koža

Dva sata nakon što se umijete, izrežite komad papira i pritisnite ga s jedne strane nosa na pet sekundi. Ako papir postane proziran imate masnu kožu.
Test 3: Nijansa kože

Jednom kada ste prošli korake 1 i 2, ustanovili ste ton i tip kože. Sada, isprintajte dolje priloženu sliku koja odgovara vašem tonu i tipu kože te na dnevnom svjetlu usporedite tonove sa slike s vašom kožom.

Zadatak vam je pronaći nijansu koja se najbliže slaže s vašom bojom kože. To je vaša savršena nijansa tekućeg pudera!

Još jedan način!

Ako ste u nemogućnosti printati i na taj način tražiti nijansu, s predznanjem o tipu kože i tonu, potražite nijansu pudera koja će na vašem licu izgledati gotovo neprimjetno. To ćete postići tako da ćete puder u trgovini isprobati stavljajući ga na kožu lica (primjerica oko vilice) – nikako na ruku! Kako biste jednostavnije uočili razliku između nijansi, isprobajte više nijansi pudera odjednom. Lako biste trebali utvrditi onaj koji vam najviše odgovara – na vašem licu mora biti gotovo neprimjetan.

Priloženi video pomoći će vam pravilno odrediti savršenu nijansu tekućeg pudera:

magazin.hr.

Komentari

komentara