Ljubav i veze

Pouzdani test – Nekoliko pouzdanih znakova da ste pronašli ljubav svog života

Napisao admin

Evo jednog pouzdanog testa pomoću kog ćete provjeriti koliko je stabilna vaša veza i da li ste napravili dobar izbor partnera.


par (foto:cure.ba)

Svako zaljubljivanje nas iznova baca u trans i u uvjerenje da smo zaista upoznali partnera za cijeli život. Međutim, kada se strasti slegnu, a leptirići nestanu, počinje da nas muči jedno pitanje – da li smo zaista napravili pravi izbor. Britanski psiholozi su sastavili svojevrstan test koji je zasnovan na uobičajenim svakodnevnim situacijama, poput nemara vašeg partnera kada su kućni poslovi u pitanju i slično, a cilj testa je da razmislite o emocijama u svakoj, naizgled banalnoj, situaciji. Probajte, povucite se u miran ćošak i testirajte vašu ljubav.

TOLERIŠETE MU

Razmislite da li postoji neka sitnica kod vašeg partnera koja vas naprosto izluđuje. Da li vam smeta način na koji žvaće žvaku ili kako ispija kafu? Ako je odgovor pozitivan, potrudite se da to što prije prevaziđete jer i takve sitnice mogu da prerastu u ozbiljnu netrpeljivost. Stručnjaci savjetuju i da budete tolerantniji prema bubicama vašeg partnera.

PLANIRATE  ZAJEDNO

Kada pričate o dugoročnim planovima, poput kupovine stana ili automobila, osjećate se sigurno. To je dobar znak, jer to znači da ste i bez dužeg razmišljanja sigurni da želite s njim da krenete u budućnost. Ako predugo vagate, preispitajte se – da li sebe vidite pored njega za nekoliko godina. Iskoristite neodlučnost da se ozbiljno zamislite nad vašom vezom.

ŠTA TO BIJEŠE PROŠLOST

Tako ste srećni u vezi da više nemate vremena, a ni želje, da mislite na prošlost. Sve bivše ljubavi su toliko daleko iza vas da se ni u jednom trenutku ne prisjetite nekog od momaka. Sve pjesme, mjesta i ostale uspomene koje su vas vezivale za pređašnje ljubavi kao da su gumicom obrisane. Ako sadašnjeg partnera ne upoređujete s bivšim momkom, to je dokaz da ste srećno zaljubljeni.

AH, TA ČEŽNJA

Ako ste u dugoj vezi, onda sigurno znate koliko je važno da s vremena na vrijeme vi i vaš partner budete odvojeni. Ukoliko se u takvim situacijama, poslije višečasovnog šopinga ili kraćeg poslovnog puta, uvijek radujete da mu ponovo potrčite u zagrljaj, to znači da ste napravili pravi izbor i da i dalje umijete da ga poželite. Stručnjaci kažu da će vas taj osjećaj držati još dugo.

OSJEĆATE STRAST

Iako ste već duže vrijeme zajedno, vi i vaš partner i dalje redovno uživate u strasnim zagrljajima. Čestitamo! Stručnjaci objašnjavaju da upravo erotika ne smije da zafali ni u jednoj vezi. To, naravno, ne znači da cijeli život non-stop morate da imate vrhunski seksualni učinak, ali bar malu strast, da. U međuvremenu mogu da nastupe i mirnije faze. Važno je da se u tim potrebama slažete s partnerom.

UŽIVATE U RAZLIKAMA

On želi da gleda fudbal, a vi biste radije da pogledate seriju? Vi hoćete u diskoteku, a on u pozorište? On voli meso, a vi ste vegetarijanac? I tako u nedogled. Ne odustajte tako lako, možda ipak možete da opstanete, jer u jednom dobrom odnosu ne moraju sve želje da budu istovjetne. Ali, ako u mnogim životnim pitanjima postoje velike razlike u stavovima, biće vam teže. U takvim situacijama uvijek je najbolje da se dogovorite. Ako uspijete, onda ste položili i ovaj test.

SLUČAJNI SUSRET

Da li vam se desilo da sretnete partnera na pješačkom prelazu ili u gradu na pauzi za ručak? Ako jeste i ako vas je u tom trenutku preplavio jak osjećaj sreće i zadovoljstva, vi ste srećna žena. Britanski psiholozi objašnjavaju da je ovaj ili sličan trenutak odličan pokazatelj koliko ste u stvari iskreni u svojim osjećanjima. Prava je stvar ako podjednako uživate u nenadanom susretu s partnerom, baš kao i onda kada ste se dugo spremali za to.

UVIJEK JE UZ VAS

Osjećate kako vas slama grip i ležite sklupčani u krevetu, a vaš partner se ne pomjera od vas i ne brine da li će virus preći i na njega. Brine se za čaj i limunadu i nije mu teško da po nekoliko puta skoči do prodavnice po još neki slatkiš. To je pravi pokazatelj koliko mu je stalo do vas. Ne zaboravite da i vi njemu poklonite toliku pažnju u kriznim situacijama.

VOLITE NJEGOVO DRUŠTVO

Još jedan veoma važan element u svakoj vezi jeste poštovanje partnerovih prijatelja. Ako ste uspjeli da zavolite njegove drugare, ma koliko se oni razlikovali od vas, to je znak da ste spremni da prihvatite sve mane i vrline osobe s kojom ste u vezi. Razmislite kako se osjećate kada vam u kuću spontano svrate njegovi drugari. Ako ne odlazite bijesno u sobu, već im se radosno pridružujete u muškim pričama, to je dobar znak. Time stvarate atmosferu u kojoj će vaš partner u potpunosti pokazati sve strane svoje ličnosti pred vama, a to je dobro na duže staze.

I KAD NIJE TU, PRISUTAN JE

Čvrsto pripijeni, držite se za ručice ili se divlje mazite u nekom ćošku – iskreno govoreći, to i nije scenario koji svaki put ponavljate s vašim dragim na nekoj žurci. Ali ako, dok stojite s drugim ljudima, uvijek osjećate da je vaš muškarac tu negdje u blizini i da vas stalno gleda, to je dobro. Psiholozi tvrde da je ta nevidljiva povezanost nekada iskreniji pokazatelj koliko ste zapravo prisni s partnerom.

ČESTO VAS SAVJETUJE

On nije vaš trener i ne tjera vas da stalno imate najbolje rezultate. Ali, vaš partner je dovoljno pažljiv ne samo da primjeti promjene na vama već i da vas posavjetuje, „kupi tu haljinu, fantastično ti stoji“ ili „upiši kurs slikanja, mislim da si talentovana za to“. Kojoj ženi se ne dopada da ima takvu podršku? Ako ste i vi ta srećnica, onda vam i ne treba više od toga. Uvijek blagonaklono prihvatajte njegove savjete jer su sigurno dobronamjerni.

cure.ba

Komentari

komentara