Ljubav i veze

Želite jednostavniji i opušteniji život – Razmišljajte kao muškarci

Napisao admin

Možda ćemo muškarce ponekad prozivati egocentričnim i bezosjećajnim, ali sve su to osobine koje njihov život čine mnogo lakšim u odnosu na naše koji su empatični i često pretjerano analitički nastrojeni. Donosimo vam nekoliko muških filozofija koje bi trebali da usvojite.


Muškarac i žena (Foto: Cure.ba)

Puno je riba u moru  

Kad žena odbije ili ostavi muškarca, on ne gubi vrijeme na žalopojke već jednostavno nastavi da Igra igru, ali s drugim ženama. Svjesni su činjenice da će im, prije nego što pronađu pravu, ego sigurno biti povrijeđen nekoliko puta i od toga ne prave nikakvu dramu.  

 
A sad slijedi zabava  
 
Naravno da će muškarac biti tužan kad veza propadne, ali istovremeno će se radovati izlascima i upoznavanju novih ljudi. Raskidi bi bili mnogo lakši kad bismo se svi s njima nosili na “muški način”.  
 
“Sve je u redu” znači upravo to – da je sve u redu  
 

Kad žena kaže “sve je u redu” mnogo puta misli sasvim suprotno. Muškarci u tu izjavu mudro “povjeruju” jer je tako lakše. Kad vam dragi sljedeći put kaže nešto slično, ponašajte se kao i on i povjerujte u to što govori. Jer vjerojatno to i misli pa odmah u startu odustanite od “dešifrovanja”.  

Ako me ne usrećuje – raskidamo  
 
Žene često ostaju s momcima koji ih ne usrećuju jer su previše sklone opraštanju, kompromisu i “razumijevanju”.  
 
Kad nas muškarac ne usrećuje, sklone smo da za njega smišljamo izgovore i pokušavamo da dokučimo korijen problema, što često dovodi do višegodišnje veze u kojoj zapravo nismo zadovoljne. Muškom rodu za ovakav način razmišljanja skidamo kapu. Zapamtite – ako niste sretni, vrijeme je da nađete nekog novog.  
 
Da li može da me impresionira?  
 
Što se tiče prilaženja suprotnome spolu, ovdje muškarci igraju pametnije. “Da li može da me impresionira” prvo je pitanje koje postavljaju sebi, dok žene postavljaju dodatnih deset pitanja koja dolaze s vrlo nesigurnih temelja. Zaboravite na “da li on misli da sam pametna/zgodna/duhovita/privlačna” i fokusirajte se na sebe.  
 
Ako poželim da je vidim – vidjeću je  
 
Muškarci idu za onim što žele, pa ako bude htio da vas vidi – budite sigurna da će vam to dati do znanja. Istovremeno, ženama na pamet padaju sulude ideje poput “ako me vidi dva dana zaredom – dosadiću mu” ili “ako mu odgovorim na poruku odmah, brzo će izgubiti interes”. Kad malo bolje razmislite – da li stvarno želite da budete s dečkom koji se “uplaši” ako odmah dobije odgovor?  

Ako s njom ne mogu da budem ono što jesam, gotovo je  
 
Žene se, nažalost, u velikom broju slučajeva u potpunosti prilagođavaju muškarcu. Ženski kameleoni će tako u jednoj vezi biti sportski tipovi koji žude za malo rekreacije, u drugoj će pak biti kućni tipovi i vikendima nastojati da pogledaju što više filmova, dok će u trećoj vezi postati prave parti životinje.  
 
Sve će učiniti samo da bi partneri bili zadovoljni. Ali, na kraju krajeva, niko nije sretan ako s drugom osobom ne može da bude onakav kakav je u stvari, piše Index. Uštedite sebi trud i vrijeme i okružite se osobama kojima ćete moći da se pokažete takvi kakvi jeste.

cure.ba

Komentari

komentara