Ljubav i veze

Naučnici otkrili zašto se pametni ljudi teško ZALJUBLJUJU! Ovo je najveći razlog…

Napisao H. H.

Ljubav je komplikovana stvar koju mnogi ne razmiju. Ipak, istraživanja su pokazala da je pametnijim osobama teže pronaći ljubav. Zašto je to tako, reći ćemo vam u ovom članku.

Oni analiziraju svoje, ali i tuđe osjećaje
Pametne osobe, znaju šta žele, a šta ne. Mogu shvatiti kada nešto nije uredu i kada više nije to to. Zbog sposobnosti razumijevanja svojih osjećaja, ali i tuđih riješit će probleme jednostavno razgovorom, piše “Megagiga“.

Ako im se osoba ne sviđa biće iskreni i reći šta misle, bez ikakvih scena. Poštovat će i sebe i druge i zato neće biti u vezi ako im se neko ne dopada.

Treba im vremena da se otvore drugoj osobi

Pametne osobe teško pričaju o svojim osjećajima i radije će ih držati u sebi, zbog straha da ih neko ne povrijedi. Veze shvataju ozbiljno i zato im je teško pronaći osobu koja vezu shvata na isti način.

Oslanjaju se na prethodno iskustvo

Osobe koje iskuse ljubavno razočarenje, teško će se upustiti u novu vezu. Štite se jer ne žele opet biti povrijeđeni i treba im više vremena da se oporave.

Pametne osobe čekaju da prebole nekog i ne upuštaju se brzo u novu vezu kako bi bivšu ili bivšeg pravili ljubomornim ili iz drugih loših razloga.

Mišljenja su da im je bolje samima, nego sa bilo kim

Ovo je dobro razmišljanje jer mi nismo dužni biti s nekim u vezi ako ga ne volimo. Nažalost, mnoge osobe se upuštaju u veze samo kako bi bili viđeni sa nekim.

Ipak, pametne osobe imaju samopoštovanje i nije im bitno da budu viđeni na taj način. Žele bitiu vezi sa nekim ko im se dopada, a ne sa nekim ko je loš ili im ne odgovara.

Komentari

komentara