Ljubav i veze

Nabili mu rogove – Čačaninu kum preoteo mladu na vjenčanju

Napisao admin

Nabili mu rogove – mladoženja ih zatekao na djelu


vjenčanje (foto:cure.ba)

Svadba o kojoj ovih dana bruji cio Čačak završila se neobično – tako što je mlada nakon ceremonija vjenčanja otišla da se presvuče, “naletjela” na kuma i tako je svadba završena.

Ovaj događaj od prije dvadesetak dana koji se svakako može okarakterisati kao krajnje bizaran, navodi da je upravo vjenčani mladoženja na svadbenom veselju zatekao svoju mladu i vjenčanog kuma u veoma prisnom odnosu.

– Poštovani gosti, molim vas, uzmite natrag vaše poklone, i idite svojim kućama. Jer, mlada je pobjegla sa svadbe, i to za kuma, koji nas je upravo vjenčao! – rekao je mladoženja okupljenim svatovima.

U čudu, bez riječi, gosti su se pokupili i ostavili ovog Čačanina da tuguje za svojom životnom izabranicom.

– Svadba je tekla po planu. Završilo se vjenčanje. Mlada je otišla u svoju sobu da se presvuče. Pošto je nije bilo dugo, mladoženja je otišao da je potraži. Kada je otvorio vrata sobe, imao je šta i da vidi. Njegov izabrani kum ležao je sa njegovom ženom na krevetu. Bili su, u najmanju ruku rečeno, veoma prisni – ispričao je I. P., jedan od svatova sa propale svadbe. 

Nesrećni domaćini morali su, ipak, da plate sve troškove u restoranu, iako večera nije bila ni poslužena… 

Svake godine nova priča za pamćenje

Dogodovštine sa jesenjih svadbi koje se samo viđaju na filmovima, gotovo svake godine obilježe bar jedno veselje u gradu na Moravi i okolini. Mjesecima i godinama unazad u Čačku se prepričava kako je mlada sa svadbe pobjegla za bubnjara iz benda koji je zabavljao goste. Pamti se kako je grom udario u restoran gdje je bilo slavlje i rasterao svatove, kako je policija morala da razdvaja zavađene prijatelje i pritom privela tridesetak osoba. Nije rijedak slučaj da mladoženja zbog pretjeranog pijanstva ne dočeka sa svatovima kraj veselja, a u posljednje vrijeme to se događa i sa mladama.

cure.ba

Komentari

komentara