Ljubav i veze

Mitovi – Najgluplje zablude o spolnom odnosu

Napisao admin

O spolnim odnosima postoji mnogo mitova. Neki mogu biti opasni, a neki čak i smiješni. Otkrivamo vam nekoliko mitova koji imaju nešto zajedničko – nisu tačni


Ilustracija (Foto: Cure.ba)

Oralni i analni seks su bezbjedni – Zabluda! Sve bolesti koje se prenose vaginalnim putem mogu se prenijeti kako analnim, tako i oralnim putem. Naravno, ako ne koristite zaštitu. Ovo se odnosi na genitalni herpes, hlamidiju, sifilis, gonoreju, HIV… 

Bapski načini za zaštitu od trudnoće – Postoji bezbroj bapskih ″načina″ zaštite trudnoće. Ali nijedan nije ispravan. Naime, mnogo puta smo čuli kako vođenje ljubavi u uspravnom položaju, u jakuzziju, skakanje gore-dolje i tuširanje odmah poslije seksualnog odnosa sprječavaju trudnoću. Naravno, ništa od toga nije tačno. Jedini način da se zaštitite od trudnoće jeste da za vrijeme odnosa sa partnerom koristite zaštitu. 

Seks prve bračne noći je nezaboravan -Još jedan u nizu neistinitih mitova. Većina parova nakon svoje svadbe i zabave je umorno, pospano ili čak i previše nervozno, pa jedino na đta misle su krevet i jastuk, da utonu u san i odmore se. Umor i nervoza učine svoje tako da i ne razmišljaju o seksu nakon svadbe.

Mušakarci imaju jači libido od žena  – Na želju za seksom najviše utjecaja ima testosteron, hormon kojeg muškarci luče više. Na libido mogu da utječu stres, pušenje, nervoza, gojaznost, umor kao i same godine. Sve ovo može da smanji želju za seksom kod muškaraca. Stoga, ne dopustite da vas iko ubjeđuje da muškarci imaju snažniji libido od žena.

Nemaju sve žene G-tačku – Laž. Svaka žena ima svoju G-taćku. Međutim, ta famozna tačka nije toliko važna koliko se njoj govori. Tačno je da neke žene uživaju u stimuliranju G-tačke, ali postoje i one kojima to i nije baš prijatno, pa im to sve izaziva neprijatno golicanje koje ih tjera da sto prije otrče u toalet.

cure.ba

Komentari

komentara