Ljubav i veze

O ovom fantaziraju – Kakav spolni odnos žele moderne dame

Napisao admin

Erotske potrebe savremenih dama drugačije su sad nego sredinom 20. vijeka, pa često fantaziraju o tome da budu dominantne u krevetu ili pak da uživaju u grupnom seksu.


Spolni odnos (Foto: cure.ba)

Posljednjih 40 godina promijenilo se žensko shvatanje i prihvatanje seksualnosti, što se odrazilo i na njihov odnos prema partnerima.

Britanska književnica i novinarka Emili Duberlej, koja se bavi psihologijom veza i seksualnim odnosima, otkrila je u svojoj novoj knjizi “Bašta želja: Evolucija seksualnih fantazija žena” da su erotske potrebe savremenih dama mnogo drugačije nego sredinom 20. vijeka.

Moderna dama ima fantaziju da bude potčinjena partneru, dominanta, da ima potrebu za egzibicionizmom i voajerizmom, grupnim seksom i seksom s jednim posebnim partnerom.
POTČINJENI POLOŽAJ

Fantazije takve prirode variraju od jednostavnog vezivanja za krevet, pa sve do formalizovanih seksualnih ugovora i pravila koja oba partnera poštuju. Sastavni dio takvih odnosa jesu rekviziti poput bičeva, lisica, vrpci za vezivanje očiju, kao i druga pomagala iz seks-šopova.
DOMINO DAMA

U ovoj fantaziji muškarac je podređen ženi. Često uključuje igre poput varanja partnera i kontrolisanja seksualnih činova. Istraživanje pokazuje da je ova fantazija veoma popularna, a gotovo trećina ljudi kaže da su u nekom trenutku u životu o tome maštali. Tad žena ima kontrolu nad svim što se događa u krevetu, a vrlo često nanosi bol partneru ili pak zadovoljstvo, u zavisnosti od želje koju ima u tom trenutku.
EGZIBICIONIZAM I VOAJERIZAM

Ideja da bi mogle da budu uhvaćene ili da bi neko mogao da ih gleda tokom seksualnog čina uzbuđuje mnoge žene. Zato ova fantazija podrazumijeva seks na javnom mjestu poput bašte, parka, automobila, aviona, radnog mjesta ili jednostavno pored otvorenog prozora u sopstvenoj kući ili stanu.
GRUPNI SEKS

Mnoge žene oduševljene su idejom da budu u seksualnom činu s više ljudi. Privlačan je i element anonimnosti u nekim slučajevima, a ukoliko to žele da pokušaju sa svojim partnerom, to im donosi momenat novog, drugačijeg i uzbudljivog u spavaću sobu. Nekim damama je veoma privlačna ideja i da eksperimentišu s osobom istog pola ili pak da budu u kombinaciji.
SEKS S JEDNIM PARTNERO

Ideja o seksu s partnerom kog vole neizmjerno je privlačna ženama. Slično tome, ideja o običnom seksu s partnerom koji je zauzet takođe je česta fantazija modernih dama. Nije rijetkost da se mašta o seksu s najboljim prijateljem ili kolegom s posla, koji je posebno privlačan.

magazin.ba

Komentari

komentara