Ljubav i veze

Matematika ljubavi – Šansa da nađete savršenu osobu je 1:285.000

Napisao admin

Asistent na Univerzitetu Vorvik Piter Bakus tačno je izračunao kolike su šanse svima nama da pronađemo partnera koji nam savršeno odgovara. Ne piše nam se dobro prema njegovom računu.


Ljubavni par (Foto: Cure.ba)

Nakon što je bio tri godine samac, očajni Piter okrenuo se matematici, a zatim objavio tezu pod naslovom “Zašto nemam djevojku?”, u kojoj koristi poznatu formulu nazvanu Drejkova jednačina. U pitanju je formula koja se koristila za procjenu broja vanzemaljskih civilizacija koje su sposobne i voljne komunicirati sa stanovnicima planete Zemlje.

Rezultati 30-godišnjeg naučnika nisu optimistični. Uzevši u obzir dame od 24 do 34 godine starosti, koje žive u Londonu, a same su, shvatio je da će mu biti vema teško da srećne svoju ženu iz snova, piše telegraf.rs

“Kada izađem uveče u grad, imam 0,0000034 odsto šansi da sretnem neku od tih posebnih osoba. Verovatoća da ćemo se zateći u isto vrijeme na istom mjestu je 1:285.000, što nije nimalo dobro – požalio se Bakus.

Iako ovo istraživanje samcima može zvučati pomalo depresivno, ipak su dobre vijesti da to što ste singl nije vaša krivica.

cure.ba

Komentari

komentara