Ljubav i veze

Saznajte – Kako je živjeti u muškom tijelu?

Napisao admin

Koliko puta ste poželjele zaviriti u muški mozak i tačno saznati što se tamo događa? S druge stane, da i možete čitati misli muškaraca, mnogo puta ih vjerojatno uopće ne bi razumjele i tu dolazimo do glavnog problema. Iako su i muškarci i žene homo sapiensi, razlika je očita od samog začeća djeteta, kada se spoje XX kromosomi za djevojčicu i XY kromosomi za dječake i započinju procesi stvaranja novog života koji s obzirom na spol razlikuju.Na svijet se rađamo kao dječaci i djevojčice i tako živimo cijeli život, a spol je glavna karakteristika koja nas određuje kao osobu.


Muškarac ( Foto: Cure.ba )

No, da ne duljimo, iako i muškarci i žene spadaju u ljudsku vrstu, genetika čini svoje i zato se nerijetko čini da su muškarci s jednog planeta, a žene s drugog. Tu se upravo možemo vratiti da čitanje misli muškarcima, odnosno želji da spoznamo na koji način, zbog svoje genetske predispozicije, razmišljaju o seksu i na koji način njihovo tijelo funkcionira.
Jedini način, za nas žene, da sve to donekle dokučimo je da sam muškarac opiše što se događa u njima, te pokuša dati odgovore na pitanja seksualnosti, seksa, nagona… Možda ih nakon ovog teksta nećete bolje shvaćati, ali ćete moći pojmiti od kuda potječu i zašto se događaju neke stvari.

Nikad dosta seksa
– Vi žene mislite da kod nas muškaraca sve počinje i završava sa seksom i u tome ste donekle u pravu – sa smiješkom je započeo pričati 35-godišnji Marijan. – Vjerojatno je teško ženama razumijeti koliko je kod nas snažan seksualni nagon i to gotovo cijelog života. Činjenica je da u prosjeku razmišljamo više o seksu nego žene, masturbiramo češće, želimo seks češće i naravno želimo više partnerica. Posljedično tome, trošimo više novaca i vremena kako bismo i stvarno dobili više seksa ili neki drugi oblik seksualnog zadovoljstva. Ono što je isto jedna fundamentalna razlika između muškaraca i žena je to da nama nikad nije dosta seksa, dok je kod žena sasvim druga priča. Mi želimo neprestano još i tako je to iz dana u dan, i da, s time treba znati živjeti, do negdje 50-te ili 60-te godine života kada se ti nagoni smanje, ali nikad ne nestanu, koliko se meni čini – objasnio je Marijan, što je iskrenije mogao.
Objasnio je da je želja za seksom više-manje uvijek prisutna i da za to mogu kriviti muške hormone i životinjske instinkte koje su naslijedili od svojih majmunskih predaka. – Sve je to priroda i protiv nje se je teško boriti. To je isto kao onaj instinkt za lov, natjecanje i slično. Oni su usađeni u nama – istaknuo je.

Ševa i vođenje ljubavi
Ako zaista uzmemo u obzir da snažni seksualni nagoni muškaraca donekle tjeraju muškarce da traže seksualne partnerice, znači li to da muškarci imaju legitimno pravo da varaju svoje partnerice?

– Monogamija je društveno određena kategorija, te nema nikakve veze s prirodom, barem ne našim majmunskim precima. Ne opravdavam varanje niti muškaraca, pa tako niti žena, no činjenica je da je muškarcima mnogo teže živjeti u određenim društvenim okvirima, ako njihova partnerica nema podjednaki seksualni nagon. Vjerujem da isto i ženama, ako njihov partner ima slabi libido. Možete voljeti svoju partnericu do besvijesti, ali uvijek postoji ono nešto u nama što zahtjeva zadovoljavanje seksualne potrebe. Ono što je definitivno najveća razlika kod muškaraca i žena su emocije koje se uključuju tijekom seksualnog odnosa. Mi razmišljamo o dobroj „ševi“, a one o „vođenju ljubavi“. Naravno, kada ste u vezi s partnericom koju volite, sigurno da su prisutne emocije s obje strane, ali kod nas muškaraca za vrijeme seksa one nisu toliko intenzivne, mi smo više usredotočeni na mehanički dio, a žene na emocionalno-mehanički dio – objasnio je Marijan.
Upravo zbog toga nije neobično da muškarci vrlo često pribjegavaju masturbaciji, bez obzira koliko imali redovite seksualne odnose. – Vjerujem da svi spolno zreli muškarci masturbiraju priznali oni to ili ne. Ponekad nije uopće stvar u tome da li se dovoljno seksaju ili ne, masturbacija je oblik zadovoljavanja seksualne potrebe u kojemu možete biti samo usmjereni na sebe i svoje zadovoljstvo – zaključio je Marijan.

Čiji je veći ili mali, ali pali
Postoji vječno pitanje među muškarcima, ali i ženama je li važnija veličina penisa ili tehnika i tu će uvijek očito dolaziti do prijepora, pa se nećemo upuštati u dublje rasprave. S muškog gledišta penis je simbol muškosti, seksualne potencije i moći.
– To je definitivno i više nego točno. Osim što nitko ne želi imati „malog“ ili barem ne manjeg od prosjeka, za mnoge muškarce je vrlo važno da se probude s erekcijom, jer ona im i daje sigurnost da je s njihovom muškosti i potencijom sve u redu. S druge strane, otkriće da ga ne mogu dignuti zbog određenog razloga može biti poražavajuća za samopouzdanje. Ono što svi moramo biti svjesni, a vjerujem da većina muškaraca donekle i je, da penis nije baš jako pouzdan mehanizam, te da će te s vremena na vrijeme razočarati baš u onom trenutku kada ćete biti sa ženom koja želi seks s vama – objašnjava Marijan i nastavlja.
– Što se pak tiče veličine samog penisa, o tome možemo razgovarati do sutra, no kada zagrebemo malo dublje ispod površine, očito je da je nama muškarcima važnija veličina našeg penisa nego ženama, posebno ako niste ženi prvi seksualni partner. Jednostavno ne želite da ona za vrijeme seksa pomisli kako je njezin prethodni partner bio bolji jer je bio veći, ali to se najčešće događa samo u našim glavama, a ne ženskim. Svi mi muškarci vrlo smo natjecateljski raspoloženi, pa tako je i u krevetu. Želimo nadmašiti nekog prošlog, pa tako i u veličini penisa – ističe.

Život u muškom tijelu
Koliko puta ste od muških članova svoje obitelji, prijatelja i partnera čuli da jednostavno nikada ne bi mogli niti željeli živjeti u ženskom tijelu, dok bi većina žena vrlo rado na nekoliko dana zamijenila i iskusila kako je to biti muškarac. – Činjenica je da muškarci uživaju biti muškarci. Ako su u fit formi, uživaju u prednostima svojeg tijela, snazi, energiji… Uživamo kada možemo obavljati muške poslove koje žene ne mogu. Tu se naravno javlja aspekt seksualnog života u kojem muškarci uživaju u pokazivanju svoje muškosti u svakom smislu riječi – potenciji, snazi, mogućnosti da zadovolje partnericu – objašnjava Marijan.

– Naravno, sve je to savršeno u redu tako dugo dok nas naše muško tijelo ne izda u onome za što mislimo da smo stvoreni. Mislim da niti jedan muškarac ne bi bio sposoban roditi dijete, jer naša tijela niti u jednom segmentu nisu stvorena za to. Mislim da, ako ništa drugo ne bismo podnijeli porođajnu bol. No, zato su tu žene koje mi moramo oplođivati, braniti i brinuti se o njima i potomcima. To je ono pravo iskonski, a sve ostalo je društveno nametnuto. I naravno, ako mene osobno pitate, istina je da nikada ne bih volio biti žena, pa čak niti na jedan dan, jer mislim da ih nakon toga ne bih više mogao gledati kao seksualni objekt. Mislim da je uz njihove fizičke karakteristike, njihova mističnost i naše nerazumijevanje žena ono što nas privlači k njima – zaključio je 35-godišnji Marijan sin, suprug i otac, ali ponajprije muškarac u svakom smislu riječi.

cure.ba

Komentari

komentara