Ljubav i veze

Nikada – Ne tražiti ljubavne savjete od …

Napisao admin

Ljubavni savjet može biti odličan, ali kada dolazi od prave osobe. Evo od koga nikada ne biste trebali tražiti savjet kada su u pitanju ljubavani jadi.


Par ( Foto: Cure.ba )

1.    Vaš šef.
Bez obzira koliko ste bliski, nikada ne pitajte svog šefa za bilo koji savjet vezan za ljuvane jade. Tokom vremena sigurno ste ostajali duže na poslu sa vašim šefom, pa mislite da mu možete vjerovati kada je riječ i o vašem privatnom životu. Međutim, kada je u pitanju vaš odnos sa partnerom, posljednja osoba koju biste trebali pitati za savjet je osoba koja vam potpisuje platu. Vaš šef ne poznaje dovoljno vašeg partnera da bi vam mogao dati adekvatan savjet. Ukoliko trebate ljubavni savjet, pokušajte se u to vrijeme distancirati od šefa kako ne bi došli u to iskušenje.

2.    Vaša mama.

Da, mama zna većinu stvari, ali mama vam nikada neće dati realan savjet. Zbog čega? Zato što će uvijek stati na vašu stranu i pravdati vaše postupke. Osoba koja vam daje savjet treba da bude osoba koja će vam reći da će sve biti u redu, a ne osoba koja će vam reći da spakujete svoje stvari i da nađete boljeg momka ili djevojku.

3.    Internet forumi.

Internet forumi su najgore mjesto odakle možete tražiti ljubavni savjet. Ovakva mjesta su ispunjena ljudima koje vaše pitanje neće shvatiti ozbiljno. Oni vam mogu dati loš savjet, jer misle da je to smiješno. Oni također ne poznaju vašu vezu dovoljno, niti vašeg partnera, pa mogu početi osuđivati nju/njega, bez pravih osnova. Izbjegavajte postavljanje ovakvih pitanja na forumima.

4.    Filmovi i TV.

Svako od nas ponekad vjeruje da ima sličan ljubavni život kao neke osobe na TV – u ili filmu. Ali, jedna od najgorih stvari jeste uzeti savjet iz filma ili iz emisije na TV – u. Razlog zbog toga, što se na filmu uvijek sve završava sa sretnim krajem. To u životu često nije tako.

Dobar ljubavni savjet je vrlo bitan za sretnu i zdravu vezu. Ako stvarno volite vašeg partnera trudite se što više da ga usrećite. Važno je zapamtiti da problemi ne dolaze često samo sa jedne strane, te da uvijek trebate nastojati  razumjeti problem iz dva ugla.

cure.ba

Komentari

komentara