Ljubav i veze

Bez budućnosti – Zašto su veze s mlađim ženama osuđene na propast?

Napisao admin

Muškarci, ako vas privlače mlađe žene, pročitajte zašto takve veze uglavnom nemaju budućnost.


Mlađa žena i stariji muškarac ( Foto: Cure.ba )

Mnogi muškaraci sanjaju o vezi s mlađom ženom, isto tako nije rijetkost da napuste svoju dugogodišnju vezu zbog mlađe ljepotice. Između partnera je često i generacijska razlika, pa se realizacije muških fanatazija često završavaju katastrofalno. Zanima vas, zašto? Pročitajte dalje u tekstu!

MLAĐE ŽENE NISU NIŠTA MANJE OPTEREĆENE OD STARIJIH
Čest razlog koji muškarci navode, zašto su oduševljeni mlađim ženama, je da su mlađe žene neopterećene za razliku od starijih koleginica. Mlađe žene još nisu imale loše iskustvo u ljubavi i vezama, zato nemaju strah od intimnosti i od vezivanja. To je svakako pogrešno mišljenje, jer mlađe žene zapravo imaju daleko manje samopouzdanja od starijih. Starije žene su se kroz život i godine suočile sa svojim kompleksima, manama i strahovima. Isto tako mnogo bolje znaju šta hoće i imaju dovoljno samopouzdanja da to pokažu.

NJENI RAZLOZI ZA VEZU SU PRAVI?
Velika vjerovatnoća je, da sada izgledate malo lošije nego u cvijetu svoje mladosti, svejedno se nalazite s djevojkom na kojoj vam zavide svi muškarci koje poznajete. U kojem grmu leži zec? Mlađe žene na starijim muškarcima često privlači finansijska stabilnost, koju mogu da im ponude. Zato nemojte biti previše iznenađeni kada se vaš novčanik smanji a interes vaše mlade djevojke nestane. Naravno da postoje izuzeci, ali svejedno treba o tome malo razmisliti.

VAŠI RAZLOZI ZA VEZU SA MLAĐOM ŽENOM SU PRAVI?
Možda ste do sada bili u vezi s ženom vaše generacije, pa ste jednostavno počeli da se dosađujete i zaželjeli ste se akcije. I baš u tom trenutku je pored vas prošla djevojka od svojih 20 godina. Sve je to lijepo, ali: jeste li u vezi s njom iz pravih razloga, kao što je ljubav ili zaljubljenost, poštovanje, povjerenje..? Ili vam se ludo sviđaju njene čvrste grudi i osjećaj autoriteta, da je li o toj vezi odlučila vaša donja glava ili ona na ramenima? Baš zbog odgovora koje ćete dati na ova pitanja takve veze često ne uspijevaju jer nemaju prave osnove za kvalitetnu vezu, piše Intimate Medicine

IMATE LI UOPŠTE NEŠTO ZAJEDNIČKO?
Sigurno ste svjesni generacijskog raskoraka s mlađom ženom. Vi nikako ne možete da u potpunosti razumijete njenu opsjednutost Facebookom, a ona svaki puta zijeva kada pustite svoju najdražu ploču Paty Smith. Htjeli vi to ili ne takve razlike se pokazuju i teško je održati kvalitetnu vezu s nekim ko je znatno drugačiji od vas. Kada se nađete s vašim prijateljima, niko ne može da učestvuje u razgovoru a kada vas dovede među svoje prijatelje imate osjećaj da ste užasno stari. Da li je to nešto što želite u zrelim godinama?

Nije pogrešno ukoliko između partnera postoji razlika u godinama, ali svejedno razlika u godinama donose prevelike razlike i mnogo ne baš tako prijatnih situacija te manje ili više nerješivih problema. Ne važi to za sve veze u kojima je jedan partner dosta mlađi od drugog, zato odluku o tome hoćete li zavesti mlađu ženu morate donijeti sami.

cure.ba

Komentari

komentara