Ljubav i veze

Odvojene sobe i različiti hobiji – Tajna dugovječnog braka

Napisao admin

Gotovo 40 posto supružnika koji su učestvovali u jednom istraživanju smatra da odvojene spavaće sobe i različiti hobiji čine njihovu ljubav još jačom, a svaki osmi par ima sobu u koju partner nikada ne ulazi bez poziva
Hoćemo li večeras u tvom ili mom krevetu?


Par ( Foto: Cure.ba )

Prema rezultatima studije koju je sprovelo jedno britansko osiguravajuće društvo na uzorku od 1.000 ljudi u braku starijih od 18 godina, svaki deseti par spava u odvojenim sobama. Trećina njih ide još dalje, pa na godišnji odmor odlaze odvojeno, dok petina uzima “tajm-aut” kako bi radili stvari koje ih raduju, ali bez prisustva partnera. Da se upravo u tome krije tajna uspešnosti njihove veze smatra 40 odsto ispitanika.

Prosečan bračni par na nedeljnom nivou provede svega 22 sata zajedno. Velik broj njih za to krivi radno vreme, dok 20 posto više vremena provodi s prijateljima ili u teretani. Najviše su odvojeni mlađi od 25 godina.

– Zbog udaljenosti, srce se još jače zagrije, a čini se da to moderni parovi znaju – primjetila je Niki Selers, autorka ovog istraživanja.

Čak 15 posto parova navelo je da su potpune suprotnosti, zbog čega kod petine njih svako kuha za sebe, a često i objeduju odvojeno. Interesi i hobiji vrlo su im različiti, a svaki osmi par ima i svoju sobu u koju je partneru bez poziva zabranjen ulaz.

cure.ba

Komentari

komentara